Limonlu Hashasli Kek

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Elif tarafından 26 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    26 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    Sut, hashas ve limon kabugu rendesini karistirip buzdolabinda en az bir saat yada ertesi gune kadar bekletin.
    Yumurta ile sekeri iyice kabarana kadar cirpin.
    Siviyagi ince ince akitarak cirpmaya devam edin.
    Un, kabartma tozunu eleyin.
    Biraz un, biraz sutlu karisimdan ekleyerek butun malzemeyi hamura yedirin. Civik bir hamur olacaktir.
    Yaglanmis, unlanmis kek kalibiniza hamuru dokun. Onceden isitilmis 350F (175C) derece firinda yaklasik 1saat- 1saat 10 dakika kadar pisirin. ( kurdan batirinca temiz cikarsa pismistir)
    Piserken firinin kapagini acmamaya ozen gosterin, sonebilir.
     
  2. 22 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. işte limonlu haşhaşlı kekim teşekkürler elif a.s.
    [​IMG]