Limonlu Kek (Resimli)

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Azeri kizi tarafından 26 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    26 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  1. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    Ben limonu cok sevdigim icin bu kekte bayildigim keklerden biri.Simdiye kadar limonlu kek yapmadiysaniz tam zamani.



    3 yumurta
    1,5 su bardagi toz seker
    1 su bardagi sivi yag
    1 vanilya
    1 kabartma tozu
    1 cay bardagi süt
    2,5 su bardagi un
    1 limon kabugu ve suyu

    Yumurta ve sekeri iyice cirpin.
    Limonun kabugunu rendeleyin,suyuyla beraber karisima ekleyin.
    Geri kalan malzemeleride ekleyin ve yine cirpin.
    Yaglanmis ve unlanmis tepsi veya kaliba döküp 150% de pisirin.

    Bu keke susamda cok yakisiyor.Keki firina atmadan üzerine susam döküp öyle pisirebilirsiniz.Öylede hos oluyor.
     
  2. 26 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  3. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
  4. 26 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  5. off gece gece canım çekti eline saglık a.s.
     
  6. 26 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  7. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    denemem sart oldu :))))))))
    kek pek sevmem cünkü ama icine limon girince tadi farkli olur belki
    sevmem yemeyi ama yapmayi cok severim tuhafmiyim ne :))))))
    ellerine emegine saglik canim
     
  8. 26 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  9. maviyexsxil

    maviyexsxil Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2008
    Mesajlar:
    382
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    ya bizde de bu kalıptan var ama çok küçük bunun boyutu ne kadar
     
  10. 27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  11. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    ya canim senin kekler falan nasil kabariyo boyle ,icide cok guzel pismis belli
    ellerine saglik ,limonlu limonlu ,oh mis gibi kokuyodur
     
  12. 27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  13. acxix_hatxixralar

    acxix_hatxixralar 19.09.2014 Üye

    Katılım:
    24 Şubat 2008
    Mesajlar:
    667
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Uuuff çok güzell görüniyii cokacimcoook
    nar gibi kızarmışş ve süper kabarmışşş, ellerinize sağlık..
     
  14. 27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  15. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    Tesekkürler arkadaslar.Keklerim böyle iyi kabariyor,
    orasi öyle ama bazi püf noktalar vardir ya,onlari uyguluyorum
    hep belki ondandir.
     
  16. 27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  17. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    püffff noktalarinida paylasirsan seviniriz bacim.............
     
  18. 27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  19. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    Tabiiki canim,paylasmazmiyim.
    Ilk önce mutlaka yumurtalari ve sekeri iyice
    köpürene kadar cirparim.ondan sonra diger sivi malzemeleri
    en sonda unu ve onun üzerine kabartma tozunu dökerim.
    Yine mikserle iyice cirparim ve 150 derecede pisiririm.
    Kabarana pisene kadar firinin agzini hic acmam.

    Bunlardir benim püf noktalarim.