limonlu kek

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve ilknur1992 tarafından 18 Ekim 2010 başlatılmıştır.

    18 Ekim 2010
    Konu Sahibi : ilknur1992
  1. ilknur1992

    ilknur1992 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    19 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    3
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    yumurta ve şeker iyice çırpılır.
    - limonun kabuğu rendenin küçük kısmı ile rendelenir. İçinin suyu sıkılır.
    - yumurtanın üzerine süt, limon suyu, limon kabuğu rendesi, sıvı yağ ve vanilya eklenir ve karıştırılır.
    - son olarak un ve kabartma tozu elenerek hamura ilave edilir.
    - kek hamuru yağlanmış kalıba dökülerek 170 derece fırında 45 dakika kadar pişirilir.
    Üzerine pudra şekeri serperek ve limon kabukları ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…
     
    Son düzenleme: 11 Nisan 2011