Limonlu Puding

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 20 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    20 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.663
    Beğenildi:
    5.193
    Ödül Puanları:
    438
    Fırını 170 C ısıtın.
    Yumurta sarılarını,unu,pudra şekerini,sütü, tereyağını ve limon kabuğunu büyük bir kapta yumuşayıncaya kadar çırpın.
    Temiz kuru bir kapta yumurta beyazlarını çırpın ve limon karışımına ekleyin.
    Karışımı kaşıkla tereyağlanmış ısıya dayanıklı bir kalıba dökün.Bu kalıbı daha büyük metal bir kabın içine yerleştirin ve metal kabın içine 2.5 cm. yüksekliığinde olacak şekilde sıcak su dökün.
    Pudingi fırında 1 saat kabarıp kızarıncaya kadar pişirin. Kalıbı metal kabın içinden çıkarın.Üzerine pudra şekeri döküp krem şantiyi ile servis yapın.
    HAZIRLAMA:
    Kalıbı ince metal kabın içinde sıcak suyla tutmak pudingin yumuşak ve sünger gibi olmasını sağlar. Pişme süresi boyunca karışım iki ayrı kata ayrılır: Üstte hafif sünger,altta ise krema sos halinde