logusa serbeti nasıl yapılıyor?

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve flzertgrl tarafından 5 Eylül 2010 başlatılmıştır.

    5 Eylül 2010
    Konu Sahibi : flzertgrl
  1. flzertgrl

    flzertgrl Yeni Üye Üye

    Katılım:
    11 Şubat 2010
    Mesajlar:
    125
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    logusa serbeti nasıl yapılıor bilen varmı kızlarr

    ayrı bi sekeri falan mı varmıs



    dügünlerde dagıtırlardı bayılırdım.yokmu yapan aranızda
     
  2. 5 Eylül 2010
    Konu Sahibi : flzertgrl
  3. ggamsee

    ggamsee Aktif Üye Üye

    Katılım:
    26 Aralık 2007
    Mesajlar:
    723
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    86
    aktarlarda bulabilirsin kırmızı şekerle yapılıyor.
     
  4. 5 Eylül 2010
    Konu Sahibi : flzertgrl
  5. turab571

    turab571 sevincim eksilmesin yeter Üye

    Katılım:
    31 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.730
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    eger yanlis hatirlamiyorsam bir tutam karanfili tul yada tulbent gibi temiz bir bezin icine koyup baglayarak bir miktar suyun icinde iyice rengi cikasiya kadar kaynatiyorsun. sonra cubuk tarcin ve sekeri ekleyip karanfili cikariyorsun. en son icine birazcicik seker boyasi ekliyorsun cok az cunku azicigi cok guzel renk vereiyor. iki litre suya iki kilo seker. daha sonra tatlimi seversin az tatlimi sulandrip cogaltirsin agiz tadina gore. ikram ederken bardaklara dolamlik fistiklari koymayida unutma hatta onlari biraz kavurursan dahada guzel olur. ben gecen yil bir kandil ziyaretinde anne dedegimiz bir dostumuzun evinde icmistim boyle tarif etmisti. ama kendim hic yapmadim. ama ictigimiz tadi cok guzeldi.