Lohusa Çorbası

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve _vanilla_ tarafından 2 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    2 Ocak 2009
    Konu Sahibi : _vanilla_
  1. _vanilla_

    _vanilla_ o bir anne:) Üye

    Katılım:
    27 Ekim 2008
    Mesajlar:
    5.516
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    146
    Kızlar bu çorbayı kayınvalidemden öğrendim.. Ben lohusa iken yapmıştı..Sitede bebek bekleyen ve doğum yapmış olan arkadaşlarıma tavsiye ederim.. İçersinde soğan olduğu için bol süt yapıyor, Maydonoz idrar söktürüyor ve kemikli et içinizde oluşan(özellikle sezeryanlı doğumlarda yaralara kemik suyu iyi gelirmiş) iyiyleşmesine yardımcı oluyor...Umarım beğenirsiniz ilk başta tadı biraz değişik gelsede sonrasında fazgeçilmez çorbanız olabilr..



    400 gr kemikli et
    1,5 su bardağı yoğurt
    4 dal yeşil soğan
    maydonoz
    1 kaşık salça
    1 kaşık un
    1 yumurta
    tuz
    nane
    sıvı yağ

    Önce etinizi yağ ve salça ile kavurup üstüne su ekleyip düdüklüde yaklaşık 25 dk. pişirin.Et pişerken maydonozları ve soğanları ince ince doğrayın..
    Sonra ayrı bir kapta yoğurt,yumurta ve unu çırpın.
    Etleriniz piştikten sonra düdüklüyü açıp içine soğan,maydonoz,tuz ve nane koyun tekrar kapatıp 10 dk. kadar kaynatın..
    Düdüklüyü açıp bir kepçe yardımı ile et suyunu hazırladığınız yoğurdun içine yavaş yavaş dökün.(kesilmemesi için alıştıra alıştıra yapmalıyız) sonrada yoğurdu düdüklüye yavaş yavaş ve karıştırarak dökün ve kaynatın.. Zahmetli ama çok faydalı bir çorbadır .. AFİYET OLSUN...