Lohusa şerbeti

Konusu 'Kasım Anneleri' forumundadır ve mart09 tarafından 10 Ekim 2009 başlatılmıştır.

    10 Ekim 2009
    Konu Sahibi : mart09
  1. mart09

    mart09 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2009
    Mesajlar:
    1.359
    Beğenildi:
    228
    Ödül Puanları:
    113
    Merhabalar, aranızda lohusa şerbetinin nasıl yapılacağı konusunda bana yardımcı olabilecek birileri var mı? Birde şeker çikolata ve lohusa şerbetinden başka yapmamız gereken herhangi bir hazırlık daha var mı?
     
  2. 10 Ekim 2009
    Konu Sahibi : mart09
  3. elifdem

    elifdem Popüler Üye Üye

    Katılım:
    2 Ekim 2008
    Mesajlar:
    1.628
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    148
    lohusa şerbetini yapmıştık, ama inanırmısın gelenlerden kimse severk içmedi. biz bile. belki biz yapamadık belki de ağız tadımıza uygun değildi. nette bir sürü tarif var, çeşit çeşit birini dene istersen.
    ben memnun kalmadım.
    hazırlık kısmına gelince, bence abartmadan yapılacak bir iki ikram yeter de artar bile.
    kolay doğumlar dilerim...
     
  4. 10 Ekim 2009
    Konu Sahibi : mart09
  5. eylul166

    eylul166 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Şubat 2008
    Mesajlar:
    10.715
    Beğenildi:
    833
    Ödül Puanları:
    238
    Yarım kilo lohusa şekeri (kırmızı şeker, aktarlarda bulabilirsiniz) yaklaşık 2 kilo kadar su ile tencereye konur. ve ocağa konur 2 kilo kadar da toz şeker ilave edilir. Biz biraz tatlı yapıp sulandırarak ikram etmeyi düşündüğümüz için şekeri 2 kilo kullandık, daha az tatlı isterseniz, miktarı azaltabilirsiniz. Şeker, kırmızı şeker ve su kaynarken içine biraz da karanfil ve çubuk tarçın atılır. Bir iki taşım daha kaynatıldıktan sonra arzuya göre sıcak veya soğuk olarak servis edilir. Servis sırasında bardaklara kavrulmuş dolmalık fıstık ilave edebilirsiniz..
     
  6. 12 Ekim 2009
    Konu Sahibi : mart09
  7. mart09

    mart09 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2009
    Mesajlar:
    1.359
    Beğenildi:
    228
    Ödül Puanları:
    113
    Çooook teşekkür ediyorum....