Lokma (resimli)

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve gullerdiyari tarafından 26 Haziran 2009 başlatılmıştır.

    26 Haziran 2009
    Konu Sahibi : gullerdiyari
  1. gullerdiyari

    gullerdiyari hayat beni nden yoruyosun Pro Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    3.334
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    Bizim memlekette bu lokmayi genelde kandillerde ve arefe günlerinde yaparlar komsulara ese dosta dagitirlar.
    bizlerdede cocukluktan beri aliskanlik her kandil ve arefe günlerinde yapariz.
    tabiki arada canimiz cekincede yapiyorum.
    aslinda biz sade kizartiyoruz ama ben peynirlide yapiyorum cok lezzetli oluyor.

    sadece yagimizi hazirlasak yeter

    1 kg un
    tuz
    1 paket yas maya kuruda olur
    1 kasik eritilmis margarin yada tereyagi
    kizartmak icin yag
    arzuya göre paynir

    malzemeleri bir kaba koyup su ile hamurumuzu yoguruyoruz.
    hamuru beze yapip merdaneyle aciyoruz elinizlede olur
    istenilen sekilde kesip isterseniz peynirli isterseniz sade yagda kizartiyoruz.
    afiyet olsun.
     
  2. 26 Haziran 2009
    Konu Sahibi : gullerdiyari
  3. gullerdiyari

    gullerdiyari hayat beni nden yoruyosun Pro Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    3.334
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    bu sekilde yapiyoruz lokmamizi.
    [​IMG]
    isterseniz ben peynir koyup kizartiyoru birazini böylede güzel oluyor
    [​IMG]
    afiyet olsunopuyorumnanaktan
    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 26 Haziran 2009
  4. 26 Haziran 2009
    Konu Sahibi : gullerdiyari
  5. EU2

    EU2 Guest

    canım buna lokma dionuz sanırım siz ...
    içini koyunca cig borek gibi oluyo..
    senin dedigini bende biliyorum sade olarak kızartılır ama biz mayalısını yaparız oda acaip puf puf kabarır bu mayasız gibi geldi bana
    ellerine saglık :lepi:
     
  6. 26 Haziran 2009
    Konu Sahibi : gullerdiyari
  7. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    opuyorumnanaktanbitanesin sen yengosumopuyorumnanaktan
    opuyorumnanaktanbende evelki gün ilk defa yaptim:kedi:
    :nazar:libyanamin topigini gördüm 3aylarin baslangici oldugu icin icimden okadar cok geldiki yapmak annemi aradim tarifi aldim ve ilk kez kollarimi sivayip lokma isine koyuldum yoksa genelde hep annemle yapariz o hamuru yoguru ben sekillendiririm o kizartir
    zemuszemusama bu kez tek basima bu isin altindan kalktigimada inaniyorum alnimin akiylazemuszemus

    cokacimcoookbirdahakine peynirlisinide denicem ama biliyosun ben merdaneyle oklavayla bi isi beceremiyorum malesef

    :kedi:ben sade yaptim yengosum fotosunuda ekliyorum umarim onayini alirim:kedi:

    [​IMG]
     
  8. 26 Haziran 2009
    Konu Sahibi : gullerdiyari
  9. gullerdiyari

    gullerdiyari hayat beni nden yoruyosun Pro Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    3.334
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    canim tariftede yazdim buda mayali ben sadece icli olanin resmini koydum..
    aslinda sade kizartiyoruz isteyen iclide yapabilir diye.
    her yörenin yapis tarzi yada verilen isimler farkli olabilir:sm_confused:
    tesekkür ederimopuyorumnanaktan
     
  10. 26 Haziran 2009
    Konu Sahibi : gullerdiyari
  11. gullerdiyari

    gullerdiyari hayat beni nden yoruyosun Pro Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    3.334
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    canim harikasin bende iclisinin resmini koymustum esas lomaynin resmi bu isteyerimseniben
    bende biraz kaldi gidip sadesinin resminide cekeyim diyordum.
    sen artik kendini astin canim masallah hergün yeni bir ata bir tarif yeni bir lezzet yapiyorsunvereliniortak
    gercekten nefis görünüyor canimcokacimcoook
    ellerine emegine saglikopuyorumnanaktana.s.
     
  12. 26 Haziran 2009
    Konu Sahibi : gullerdiyari
  13. zemus

    zemus şöfeer Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2008
    Mesajlar:
    3.938
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    148
    bunu sürekli bende yapıyorum ..
    lokmayıda yapıyoruz biz..hamuru cıvık ve kaşıkla konuluyor kızgın yağa..
    demekki sizin yörede buna lokma deniliyor...
    eline koluna sağlık sık sık yaprım bunu..özellikle kahvaltılara..
     
  14. 26 Haziran 2009
    Konu Sahibi : gullerdiyari
  15. gullerdiyari

    gullerdiyari hayat beni nden yoruyosun Pro Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    3.334
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    evet canim her yörede yapilis sekli farkli oluyor demekki:sm_confused:
    cok tesekkür ederimopuyorumnanaktan
     
  16. 26 Haziran 2009
    Konu Sahibi : gullerdiyari
  17. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    :kedi:eek:lmusmu cidden:kedi:
    zemuszemusoh oh demekki bende sayenizde gelistiriyorum kendimizemuszemus
    opuyorumnanaktantskler bu güzel yorumun icin yengosumopuyorumnanaktan

    cokacimcoookkaldiysa cekde ekle yengosum söle gözümüz gönlümüz acilsincokacimcoook

    :kedi:ne ögreniyosam sayenizde oluyo yengosum iyiki kk var kendimi ilerletiyorum ne mutlu bana:kedi:
     
  18. 26 Haziran 2009
    Konu Sahibi : gullerdiyari
  19. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    yasakkelimecanim tarifi tam ve net okumamissin anlasilan mayali yapilmis zaten ve belirtilmisde sade ve peynirlide yapiliyo diye gullerdiyarida peynirlisini eklemis hem oda gayet kabarmis puff puff da olmus bende sadesini ekledim ilk defada yaptim gayetde iyi oldu yumusacik herkezin farkli oluyo demeki
    :nazar:zevkler ve renklerde tartisilmaz damak zevki göz zevki dahi:nazar: