Lokma tatlisi (resimli)

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve ilayda26 tarafından 23 Eylül 2008 başlatılmıştır.

    23 Eylül 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  1. ilayda26

    ilayda26 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    927
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Suyu ve toz sekeri bir tencereye alalim, koyulasana kadar dek kaynatalim. Kivamini aldiktan sonra limonu ekleyelim ve serbeti sogumaya birakalim.

    genis bir kaba unu eleyelim üzerine tuzu, toz sekeri yumurta sivayag ekleyelim. En son ilik suyumuzun içinde eritilmis instant mayayi ilave ediyoruz, ve yumusak bir hamur elde edelim.
    üzerine örterek mayalandiralim.

    Hamur kabarinca avucunuzun araniza hamurdan parçlar alip bas parmak ve isaret parmagi arasinda hamuru sikarak küçûk toplar elde edin ve kizgin yagin içine atarak pembelesene kadar kizartin. Dilerseniz elinizle de yuvarlayabilirsniz.

    Kizarmis olan lokmalarimizi ilik serbetimize atiyoruz ve iyice çekesene kadar bekliyoruz.
    Süzgeçle alip tabagimiza servis ediyoruzz.

    Afiyet bal seker olsun gizlarrrr
     
  2. 23 Eylül 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  3. ilayda26

    ilayda26 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    927
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    [​IMG][/URL][/IMG]
     
    Son düzenleme: 23 Eylül 2008
  4. 23 Eylül 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  5. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    ellerine saglik canim cok guzel gorunuyo ,bende bayilirim bu tatliya
    ramazan olunca hergun degisik tatli , yap yap koy canim :)
     
  6. 26 Eylül 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  7. nesemese

    nesemese Mevlam bizi koru.. Üye

    Katılım:
    26 Şubat 2008
    Mesajlar:
    3.623
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    Kayınpederim bu tatlıyı görümcemin çok güzel yaptığını söylemişti, ben de bunu yapayım da görsün nasıl yapılırmış lokma tatlısı:)) Ellerine ve emeğine sağlık canım..
     
  8. 6 Ekim 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  9. AkdenizHandan

    AkdenizHandan Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Mart 2008
    Mesajlar:
    178
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    sen bir harikasın ellerine saglık
     
  10. 7 Ekim 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  11. EU1

    EU1 Guest

    harika görünüyor deneyeceğim:)
     
  12. 14 Ekim 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  13. azucena

    azucena Aktif Üye Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2008
    Mesajlar:
    257
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    86
    Lokma tatlısını Akçay da farklı bir tarifle yapılmış halini yedim.Bilindik lokma tatlıları sert oluyor.Bu ise yumusacıktı.O kadar hafifti ki.Tarifi sır diye vermediler.Para kazanıyorlar bu işten ve bir fark yaratmıslar kimse bulmasın,bilmesin istiyorlar ama ne yapıp ne edip keşfedecegim deneye deneye ama bilen varsa nolur yazsın harikaydı cunku.
     
  14. 14 Ekim 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  15. Dishe

    Dishe ✿❤aŞk-ı KıYaMet❤✿ Üye

    Katılım:
    10 Nisan 2007
    Mesajlar:
    4.003
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    bende yapıyorum bunu..
    uzerıne dondurmayla deneyın derım harıka oluyor:icecream:
     
  16. 12 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  17. serya

    serya Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Mart 2008
    Mesajlar:
    43
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    bende tarıfını burdan aldım yaptm ama ıcını pısıremedım hafıı kızarınca hepsını ıkıye bolup tekrar kızartmak zorunda kaldım e tabı ozamanda seklı kaçtı ama tat aynı benmı yapamadımkı yaaa ıcı nıye pısmedıkı hamuru çokta bekletesem ıcı pıssın dıye yanı o zmanada dışı kararıyo çok yanıyuoo:KK43::KK43:
     
  18. 13 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  19. ilayda26

    ilayda26 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    927
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Yaginimi çok fazla kizartin acaba? baska neden bulamiyorum:uhm:. Patates kaynatir gibi yagi kizartmiyacaksin.