Lor Peynirli Börek

Konusu 'Börekler' forumundadır ve kate_34 tarafından 7 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    7 Nisan 2009
    Konu Sahibi : kate_34
  1. kate_34

    kate_34 Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    22 Ocak 2009
    Mesajlar:
    4.878
    Beğenildi:
    891
    Ödül Puanları:
    238
    çok lezzetli bir börek

    lor peyniri ve yoğurdu karıştırıyosunuz.Sana yağını da ocakta eritiyorsunuz.

    500gr lor peyniri
    3-4 kaşık yoğurt
    5 adet yufka
    125gr sana yağı
    1 yumurta

    Yufkaları elinizle yada bıçak yardımıyla 8 e bölün.(ben genellikle elimle bölerim)Sonra yufkarı kenara alın ve bir tane kestiğiniz yufkalardan tezgaha koyun üstüne bir kaşık sana yağı gezdirin sonra bir yufka daha koyun iç malzemeyide koyarak sigara böreği gibi sarın (tabi sigara böreğinden kalın olacak)Sardığınız börekleri suya tutup bir tepsiye koyun dolapta 1 saat beklesin üzerine yumurta sarısıda sürüp fırında pişirin.Afiyet olsun.
     
  2. 7 Nisan 2009
    Konu Sahibi : kate_34
  3. ayselcik

    ayselcik Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Mart 2007
    Mesajlar:
    200
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    canım ben bu suya tutma işlemi ne işe yarıyo onu öğrenebilirmiyim?çok ilginç geldi bana suya tutup dolapta bekletmek ondan sordum acaba çıtır mı yapıyo yoksa yumuşakmı oluyo?
     
  4. 7 Nisan 2009
    Konu Sahibi : kate_34
  5. kate_34

    kate_34 Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    22 Ocak 2009
    Mesajlar:
    4.878
    Beğenildi:
    891
    Ödül Puanları:
    238
    Suya tutunca daha çıtır olmasını sağlıyo ve daha bir kabarıyo börekler.