Lor Tatlısı-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Anuska tarafından 6 Eylül 2008 başlatılmıştır.

    6 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Anuska
  1. Anuska

    Anuska Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2007
    Mesajlar:
    7.215
    Beğenildi:
    62
    Ödül Puanları:
    148
    Loru bir de tatlıda deneyin...

    4 su bardağı tozşeker ve 3 su bardağı su ile şerbet hazırlanır ve soğutulur.
    Fırın 175 derecede ısıtılır.

    1/2 kg tuzsuz lor
    2 avuç un
    3 kaşık tozşeker
    2 yumurtanın sarısı
    1 paket kabartma tozu

    Lor iyice yoğurulur.
    İçine un,şeker yumurta sarısı ve kabartma tozu eklenerek yoğurmaya devam edilir.
    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır.
    Üzerlerine hafifçe bastırılarak yağlanmış tepsiye dizilir.
    Önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
    Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet dökülür ve sönmüş fırında 30 dakika kadar bekletilir.
     
    Son düzenleme: 6 Eylül 2008
  2. 6 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Anuska
  3. PurpleRain

    PurpleRain what if i'm the bad guy? Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2008
    Mesajlar:
    8.294
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    146
    benim en sevdiğim tatlılardan birisidr, resim de eklersen çok sevinirim.
     
  4. 6 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Anuska
  5. Anuska

    Anuska Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2007
    Mesajlar:
    7.215
    Beğenildi:
    62
    Ödül Puanları:
    148
    Fotoğrafı internetten buldum. Kendim yaptığımda onun da fotoğrafını çekip eklerim.

    [​IMG]
     
  6. 13 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Anuska
  7. minta

    minta Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Mart 2007
    Mesajlar:
    158
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    arkadaşlar ben nezaman lor tatlısı yapsam tuzlu gibi tat geliyor tatlıdan. özellikle tuzsuz lor alıyorum ama güzel olmuyor denemek istiyorum ama yine olmazsa diye yapamıyorum
    böyle sorunla karşılaşanınız varmı?
     
  8. 15 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Anuska
  9. Anuska

    Anuska Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2007
    Mesajlar:
    7.215
    Beğenildi:
    62
    Ödül Puanları:
    148
    Lorun tuzsuz olduğundan emin misin? Mutlaka tadına bak alırken. Ben çok sık yaparım, hiç bu sorunla karşılaşmadım.
     
  10. 16 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Anuska
  11. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Arkadaşlar Beğenilerinizi Belirtmek İçin Teşekkür Butonunu Kullanınız.
     
  12. 14 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Anuska
  13. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    annemin vazgeçilmez bayram tatlısıdır..belki de bu yüzden bayramlarda evimizin hiç boş kalmayışıkaydirigubbakcemile3

    ellerinize sağlık..
     
  14. 16 Şubat 2010
    Konu Sahibi : Anuska
  15. pamuksaten

    pamuksaten Aktif Üye Üye

    Katılım:
    22 Ocak 2010
    Mesajlar:
    162
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    çok degişikmiş mutlaka denicem ellerine sağlıkalkisalkisalkis
     
  16. 16 Nisan 2010
    Konu Sahibi : Anuska
  17. gullerdiyari

    gullerdiyari hayat beni nden yoruyosun Pro Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    3.334
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    görüntü nefiss beni ye diyorcokacimcoook
    deniycem insallah ellerine saglik canimopuyorumnanaktan