Lorlu Kurabiye-Resimli

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve Anuska tarafından 29 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    29 Aralık 2009
    Konu Sahibi : Anuska
  1. Anuska

    Anuska Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2007
    Mesajlar:
    7.215
    Beğenildi:
    62
    Ödül Puanları:
    148
    Bu kurabiyenin hamuru cıvık oluyor. Eğer buzdolabında fazla dinlenmezse şekil vermek daha da zorlaşıyor. Elinizi sıvıyağa batırarak şekil verirseniz işiniz kolaylaşır.



    4 yumurta
    1,5 su bardağı tozşeker
    1/2 kg tuzsuz lor peyniri
    1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
    3 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu
    1 çay kaşığı karbonat

    Yumurta ve şeker iyice çırpılır.
    Lor peyniri ilave edilir ve peynir iyice yumuşatılır. (Ben el blendrı kullanıyorum, gayet iyi sonuç veriyor.
    Sıvıyağ ve diğer malzemeler de eklenerek oldukça cıvık bir hamur elde edilir.
    Hamur mümkünse 1 gece, değilse bir kaç saat buzdolabında dinlendirilir.
    Yuvarlanarak yağlanmış tepsiye konur.
    Üzerine tercihe göre ya yumurta sarısı sürülür ya da tozşeker serpilir.
    Önceden ısıtılmış fırında 150 derecede pişirilir.
     
  2. 29 Aralık 2009
    Konu Sahibi : Anuska
  3. Anuska

    Anuska Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2007
    Mesajlar:
    7.215
    Beğenildi:
    62
    Ödül Puanları:
    148
    Bu da az önce pişirdiğim lorlu kurabiyeler...

    [​IMG]
     
  4. 29 Aralık 2009
    Konu Sahibi : Anuska
  5. Mxixsra

    Mxixsra Paşa nın annesi Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    12.060
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    196
    Sevgili anuşka resmen beynimi okumuşsun 1 haftadır yapayımnşu kurabiyeden tarifini paylaşayım diyordum sen yapmışsın ne ii etmişsin ellerine sağlık cnm