lütfen hormon testimi yorumlar mısınız?

Konusu 'Tüp Bebek Yöntemi ile Çocuk Sahibi Olmak.' forumundadır ve meral11 tarafından 9 Nisan 2010 başlatılmıştır.

    9 Nisan 2010
    Konu Sahibi : meral11
  1. meral11

    meral11 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    Doktor Bey lütfen testimi birde siz yorumlarsanız çok sevinirim.Doktor östrojen hormonun düşük dedi ve rahim duvarını kalınlaştırmak lazım dedi ne demek istedi acaba ben hiç bişey anlamadım.Çocuk olmama riski varmı ve östrojen hormonunu yükseltmek için bi ilaç verdi bu ilaçlar ne kadar süre kullanım gerektirir acaba 3 ay mı 5 ay mı İşte test sonuçlarım:

    LH 9.51 Folüküler Faz 2,4-12.6
    Ovulation 14-95,6
    Luteal Faz 1,0-11,4
    Postmenopoz 7,7-58,5

    FSH 7,40 Folüküler Faz 3,5-12,5
    ovulation 4,7-21,5
    Luteal Faz 1,7-7,7
    Postmenopoz 25,8-134,8

    Estradiol 32,94 Folüküler Faz 12,5-166
    ovulation 85,8-498
    Luteal Faz 43,8-211
    Postmenopoz 5,0-54,7
    1.trimester 215-4300

    Progesteron 0,476 Folüküler Faz 0,2-1,5
    ovulation 0,8-3,0
    Luteal Faz 1,7-27
    Postmenopoz 0,1-0,8

    Total testesteron 0,176
     
  2. 9 Nisan 2010
    Konu Sahibi : meral11
  3. pptya87

    pptya87 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    18 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    4.033
    Beğenildi:
    268
    Ödül Puanları:
    153
    canım sen bu testi adetinin kaçıncı günü yaptırdın dr değilim ama bildiğim kadarıyla ve sürekli test yaptıran biri olarak adetin 2.veya 3. günü yaptırdıysan e2 yani östrojen bence düşük değil hatta benim 2.günü yaptırdığım test sonucumda e2 21.62 ve doktorum adet gününle orantılı dedi.
    offf benimde tte yüksek.
     
  4. 10 Nisan 2010
    Konu Sahibi : meral11
  5. meral11

    meral11 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    4.günü yaptırdım canım bilmiyorum ya doktor düşük dedi :KK43:
     
  6. 10 Nisan 2010
    Konu Sahibi : meral11
  7. pptya87

    pptya87 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    18 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    4.033
    Beğenildi:
    268
    Ödül Puanları:
    153
    hıımm tabi doktorun düşük dediyse bilemem ama adet günlerinde 50 nin altında olması gerekiyormuş zaten.
     
  8. 10 Nisan 2010
    Konu Sahibi : meral11
  9. Bahceci

    Bahceci Yeni Üye Üye

    Katılım:
    2 Mart 2010
    Mesajlar:
    7.574
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    merhabalar eger yukardaki testler adet doneminde veya baslangicinda yapildiysa normal sinirlar icinde doktorunuzun neden boyle birseyden bahsettigini bu sonuclara dayanarak anlamak olasilik disi vucuttaki ostrojen yumurtlamaya basladiginiz zaman yukselir eger buna ragmen rahimde belirli bir kalinlasma olmaz ise o zaman destek olarak extra ostrojen verilebilir gecmis olsun sevgiler
     
  10. 11 Nisan 2010
    Konu Sahibi : meral11
  11. meral11

    meral11 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    ben adet düzensizliğim sebebiyle doktora gitmiştim.bana Climen diye bi ilaç verdi lütfen bu ilacın zararlı olup olmayacağını söyler misiniz? Bu ilacı ben kullanayım mı yoksa ne önerirsiniz? yumurtlamaya başladığınız dönemle hamile kalacağım dönemleri mi kastettiniz ..bu hormon testi adetimin 4.günü yapıldı.peki yumurtlamaya başladğım dönemde gidip tekrar test mi yaptıracağım ben bunu nasıl anlayacağım teşekkürler
     
  12. 12 Nisan 2010
    Konu Sahibi : meral11
  13. Bahceci

    Bahceci Yeni Üye Üye

    Katılım:
    2 Mart 2010
    Mesajlar:
    7.574
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    merhabalar yumurtlamaya baslamak demek yumurtladiginiz gun demek degil bu surec yaklasik 8-10 gunluk bir surec yasa ve kisiye gorede degiskenlik gosterir
    sizde bu surecin nasil isledigini gorebilmeniz icin doktor kontrolu gerekiyor climeni belirli bir sure kullanabilirsiniz adetlerinizi duzenlenmesinde faydali olabilir sizde adet duzensizligine yol acan sebebin ne oldugu belli degil bu da buradan tahmin edilebilecek birsey degil doktorunuz sizi gordugu ve muayene ettigi icin bu konuda daha avantajli sozun kisasi bana bir teshis lazim ki size daha net yorum yapabileyim kolay gelsin sevgiler