Lüxell börekçi

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve nazmik tarafından 20 Temmuz 2010 başlatılmıştır.

    20 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : nazmik
  1. nazmik

    nazmik Aktif Üye Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2008
    Mesajlar:
    70
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    ARKADASLAR LÜXELL BÖREKÇİ ALDIM AMA MEMNUN DEĞİLİM.SÜREKLİ BAŞINDA MI BEKLEMEM GEREKIYOR YA USTUNU YAKIYOR YADA ALTINI KULLANAN ARKADSLAR VARMI?NE GİBİ PUF NOKTASI VAR YARDIMCI OLUN LUTFENkafamçokkarıştıkafamçokkarıştı
     
  2. 20 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : nazmik
  3. HaRaKiRi

    HaRaKiRi Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    9 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    282
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    ay iyikide almamışım bende çok heves ediyordum alayımla almayım arasında kalmıştım :S

    birde öve öve bitiremiyolardı :S
     
  4. 20 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : nazmik
  5. nazmik

    nazmik Aktif Üye Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2008
    Mesajlar:
    70
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    BENDE COK DÜŞÜNEREK ALDIM AMA SANIRIM HATA YAPTIM.YADA ALIŞAMADIM.Çok üzgünüm çoook
     
  6. 20 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : nazmik
  7. eftelya24

    eftelya24 Sen benim en kıymetlimsin Üye

    Katılım:
    24 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    388
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    bende cok memnunum harıka pısırıyor hıcbır sorunum yok borekte denedım kekte yemekte hepsı super demekkı herkesın farklı!
     
  8. 20 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : nazmik
  9. nazmik

    nazmik Aktif Üye Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2008
    Mesajlar:
    70
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    az önce kek yaptım 5 dk ıcınde ustu kızardı.fanı da actım ama ust ayarını kapattım bu sefer altı yanıcak dıye korktum nıtekımde yanmak uzereyken aldım.offffff cok cabuk ustunu kızartıyo o yuzden hep korkuyla basında beklıyorum.
     
  10. 11 Ekim 2010
    Konu Sahibi : nazmik
  11. saadetsaylioz

    saadetsaylioz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Ekim 2010
    Mesajlar:
    3
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    bende dün aldım börekçi fırını akşam bir hevesle 2 kere kek yapmaya çalıştım yaptım diyemiyorum çünkü ilkini kelepçeli kek kalıbında ikincisini tepside denedim kek kalıbındaki 175 derecede 20 dk pişirdim (çünkü kullanma kılavuzunda öyle yazıyodu!!!!!)ikincisini 130 derecede 30 dk pişirdim ilki kabardı ama üstü yandı içi pişmedi ikincisiyse tepsiya döktüğüm gibi kaldı hiççççççç kabarmadı bunun yanında içinide çekmemiş:KK43:((( HAMİLEYİMMM canım kek istiyo ailem uzakda olduğu için komşularımdan pişirmesini istedim bikaç kez ama artık utanıyorum bu ikinci fırınım bendemi b sorun var memnun arkadaşlar lütfen tam olarak nasıl kullandığınızı yani kaç derecede kaç dakika pişirdiğiniz tam olarak paylaşın hatta bide kek tarifi patlatında tam süper bi yardım olsun LÜTFENNNNNNNN.....mafoldumben:a015:
     
  12. 15 Ekim 2010
    Konu Sahibi : nazmik
  13. sevgi84

    sevgi84 aşkım oğlum beN... Üye

    Katılım:
    12 Ocak 2009
    Mesajlar:
    332
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    108


    fırının turbo mu canım turboysa altında küçük bir düğüme gibi bir şey var ona basarsan daha iyi sonuç alırsın.bende yeni aldım fırınımı çook memnunum luxel börekçi turbo benimki.valla o kadar güzel pişiriyoki aldığımdan beri 2 günde bir illa birşey pişiyo.hem alt hemüst düğümesini ayarla orta pişirsin. derce yi pasta börek keklerde 170 idealdir.tavuk yaptım geçengün 200 de pişti mısırekmeği pişirirken veya kestane pişiriken son kademeye getiriyorum..hamileyim demişsin allah hayırlı doğum nasip etsin canım.kek tarifimi de yazayım sana .bugüne kadar hiç yarı yolda bırakmadı bu tarif beni.banko kekimdir yani umarım iyi sonuç alırsın sende


    3 yumurta
    1,5 su bardağı toz şeker
    1\2 su bardağı süt yada yoğurt
    1\2 su bardağı sıvıyağ
    1 pk kabartma tozu
    1 pk vanilya
    3 su bardağı un
    ceviz yada fındık
    Öncelikle yumurta ve şeker mikserde beyaz renk alıncaya kadar çırpılır,daha sonra su,sıvıyağ,vanilya eklenir,en 5 dk mikser ile çırpılır.Un ve kabartma tozu eklenir,tahta kaşıkla karıştırılır.Ceviz yada fındık eklenerek,yağlanmış kek kalıbına dökülür,170 C fırında yaklaşık 30-40 dk pişirilir.30 dereceye ver pişince ince bir bıçak sok keke eğer piştiyse kalıntı olmaz pişmediyse 10 dakikaya ayarla bir daha fırınla
    Afiyet olsun......
     
  14. 12 Şubat 2013
    Konu Sahibi : nazmik
  15. ada_symirna

    ada_symirna Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Benim fırınım da Luxell börekçi. Hiç ama hiç memnun değilim. Kek ve börek yapmak resmen eziyet. Üstü pişse altı pişmez, altı pişse üstü yanar, içi hamur kalır. Kısacası alınacak fırın değil.
     
  16. 25 Şubat 2013
    Konu Sahibi : nazmik
  17. gundogarken

    gundogarken Aktif Üye Üye

    Katılım:
    24 Mart 2010
    Mesajlar:
    4
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    mmm benim de luxell börekçim var. İlk aldığım zamanlar ben de aynı problemleri yaşıyordum. Ya pişirmiyordu ta da yakıyordu. Sonra zamanla fırın çalıştıkça açıldı mı desem ne de desem. Kek 180 derecede 2. katta. Yemek 200 derece 2. katta 50 dk da falan pişiyor. Poğaça falan da güzel oldu ama takip etmek lazım. Ben yeni evliyim felaket hırs yapmıştım ilk zamanlar. Resmen başında oturup deneme yanılma yaparak doğru düzgün pişirmeye çalışıyordum. Bu hafta fırın ızgarasında balık yapmayı planlıyorum. İnşallah yapabilirim. Suanda fırının fanı ne işe yarıyor onu anlamadım. Ürün tavsiye konusuna gelince aman aman şahane bir fırın değil ama madem aldık kullanacağız diyorummmm