madımak otu

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve Olala tarafından 25 Nisan 2010 başlatılmıştır.

    25 Nisan 2010
    Konu Sahibi : Olala
  1. Olala

    Olala Popüler Üye Üye

    Katılım:
    4 Aralık 2008
    Mesajlar:
    6.474
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    146
    arkadaşlar merhaba

    dün pazardan madımak otu aldım :) şifalı şifalı hemencecik pişirmek istiyorum.. nete baktım ama açıkcası tarife pek restlayamadım.. sizden yardım alırım diye düşündüm.. madımak otunu pişiren arkadaşlar değişik tariflerini paylaşırmısınızz guclubacismile
     
  2. 25 Nisan 2010
    Konu Sahibi : Olala
  3. helikaz

    helikaz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    29
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    olala, kayınvalidem ıspanak gibi yapıldığını söylemişti, pirinç yerine bulgur koyuluyor ama. bir de pastırmalı olunca çok güzel oluyor:) ben hiç yapmadım çünkü yaklaşık 1 saat pişirilmesi gerekiyor. sana kolay gelsin, afiyet olsun
     
  4. 25 Nisan 2010
    Konu Sahibi : Olala
  5. devrimc66

    devrimc66 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    17 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.854
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    0
    üzerine sarimsakli yogurtta güzel olur..
     
  6. 25 Nisan 2010
    Konu Sahibi : Olala
  7. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    evet ıspanak gibi yapıyorum bende
     
  8. 25 Nisan 2010
    Konu Sahibi : Olala
  9. royall

    royall yaşamak herşeye rağmen Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.214
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    106
    ben ilk kez duydum böle bir otu???
     
  10. 25 Nisan 2010
    Konu Sahibi : Olala
  11. YusNes

    YusNes Popüler Üye Üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.716
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    146
    ayy canım benimm sivasın meşhur madımağınıı diyosunn bende madımak otu ne acaba dedimm madımak çorbasının tarifini vereyim şimdi:; isteğin yağ olur hangisini istersen koyy et pastırma sucuk hepsiyle olurr hangisini istersen yağ ile beraber kavurr salçanı kavurr madımağını robotta kıyy içine at tuzunu baharatini ilave ett çemen çok güzel oluyo koyabilirsinn ama yoksa iki diş sarımsak koyy suyunu koy ince bulgurunu at ağzını kapa düdüklüde 45 dk pişirr afiyet olsun şimdi sivasta her evde pişerr hatta buzluğa koyarız kışın bile yenirr
     
  12. 25 Nisan 2010
    Konu Sahibi : Olala
  13. YusNes

    YusNes Popüler Üye Üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.716
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    146
    yaptıktan sonraa yaz ama tamam mı beğenip beğenmediğinizi
     
  14. 26 Nisan 2010
    Konu Sahibi : Olala
  15. UfuruktenPrenses

    UfuruktenPrenses twitter@UfuruktenPrnses Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2007
    Mesajlar:
    11.741
    Beğenildi:
    867
    Ödül Puanları:
    203
    bizde sivaslıyız..
    Annem de böyle yapar çok da lezzetlidir .
    Parça et konursa içine çok daha güzel olur..
     
  16. 28 Nisan 2010
    Konu Sahibi : Olala
  17. Olala

    Olala Popüler Üye Üye

    Katılım:
    4 Aralık 2008
    Mesajlar:
    6.474
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    146
    yusnescim sağol.. otu pişirdiğimde henüz tarif önerisi gelmemişti.. ben de soğan, sarımsak ve kıyma kavurdum, azıcıcık da şeker ekleyerek sonra içine otu ve önceden haşladığım az yarma (aşurelik buğday) ekledim, hiç su eklemedim, altını kıstım yarım saat falan pişirdim.. sonra baktım kökler falan acaba dedim bu ayıklanacak mıydı :) sonra yoğurt ekleyip tadına baktım süper lezzetli bi ot.. hayatımda böyle lezzetli sebze yemeği yemedim.. hiç pastırma falan eklemememe rağmen böyle çemenimsi hafif baharlı bi lezzeti vardı, biz çok beğendik.. yarım kilo almıştım denemek için.. haftaya pazarda bulursam alıcam çorbasını da yapıcam.. size de tavsiye ederim kızlar rastlarsanız mutlaka deneyin.. pişirmesi zahmetsiz ama çok lezzetli.. balkonum yok olsa bolca alıp kış için kuruturdum.. sevgiler herkese..
     
  18. 29 Nisan 2010
    Konu Sahibi : Olala
  19. nurunayn

    nurunayn böyle olmak istiyorum... Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.579
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    ohhh benim ailemde sivaslı..
    onun kavurmasıda çok güzel oluyor ama hiç tazesini yemedim kurusu var bizde; birde sivasın ketesi var sivaslılar bilir annem ıspanak yerine madımak koyuyor of canım çekti olsada yesemcokacimcoook