madımak(resimli)

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve pinaripekci tarafından 5 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    5 Aralık 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  1. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    ben böyle lezzet görmedim...

    madımak temin edilir:)))

    2 kase kuru madımak otu
    1 çay bardağı bulgur
    2 domates
    1 soğan
    zeytinyağı
    tuz

    soğan rendelenir ve yağda kavrulur..üzerine rendelenmiş domatesler eklenir ve kavrulur.madımak eklenir.daha sonra 2 su bardağı su ilave edilir.kaynadıktan sonra bulguru atılır ve bir taşım kaynatılır..afiyet olsun..


    sarmısak sevenler sarmısaklı yoğurt eklerlerse tadından yenmez...
     
    Son düzenleme: 7 Aralık 2009
  2. 5 Aralık 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  3. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]
     
  4. 7 Aralık 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  5. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    ilk defa duyuyo ve görüyorum
    madimak otu neki pinarim???
    cok ilgimi cekti tarifin
    anneme sormam lazim umarim burdada vardir
    ellerine saglik canisi
     
  6. 7 Aralık 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  7. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148

    madımak böyle aromalı ,güzel kokulu bir ot..iç anadolu da var.inşallah bulursun cnm..benim çorumlu bir ablam var o getiriyor..cidden çok faydalı bir ot..



    [​IMG]
    Çok yıllık, otsu bir bitki olan, bahar aylarında yağan yağmurla ortaya çıkan madımak, şeker hastalığı ve böbrek taşı rahatsızlığına da iyi geliyor. Adına türküler yazılan, yemeği, konservesi yapılan madımağın tozundan hazırlanan merhem yaraların iyileşmesinde kullanılıyor. Halk dilinde keçimemesi, kuşekmeği ve söğüt otu olarak bilinen madımak, genelde köylü kadınlar tarafından toplanarak satışa sunuluyor.
     
    Son düzenleme: 7 Aralık 2009
  8. 14 Aralık 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  9. ruhan45

    ruhan45 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    13 Aralık 2009
    Mesajlar:
    19
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    madımak sivas yemeğidir ben ağrılıyım beyim sivaslı eltilerim çok güzel yapıyorlar sivasın yemek kültürü çok güzel biz ağrılılar et olmazsa yemek yapamıyoruz ama onlar öyle değil her türlü yemeği biliyorlar bizim doğu ot yemekler sevmiyor bende pek sevmem selamlar:eek:klava:
     
  10. 14 Aralık 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  11. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    ruhancığm teşekkürler öncelikle yoruma değer bulduğun için..beğenmediğin yemeği yapınca oklava mı kaldırırsınız geneldekaydirigubbakcemile3..şaka tabi cnm..eşimde ıraklı bnm..onlarda doğu kültüründeler.et olmasa sofraya oturmazlar..alışkınım yani..ama izmirli bi hatunla evlenerek hayatının hatasını yaptı haberi yokkaydirigubbakcemile3bir yıl boyunca enginarı çiçek sandı adamceyızzzz:roflol: :roflol: :roflol:
     
  12. 14 Aralık 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  13. selinayca88

    selinayca88 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    15 Aralık 2008
    Mesajlar:
    407
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    ben tokatlıyım bahar donemınde taze taze toplanır satılır alırız ve severek yerız dondurcuya atarız kısın bıle yerız yanına yesıl soganda dılınce tadından yenmez ev ekmegınıde unutmayalım bıde madımaga benzer kaba pancar denır bahar donemınde yagmur yagınca yeseren cesıtlı otlardır posetını elıne alan tarlalara dagalara cıkıp toplar bızım buraların baş yemeklerıdır tadılmasını tavsıye ederım arkadaslar....
     
  14. 14 Aralık 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  15. eftelya23

    eftelya23 kavuşcamız günü bekliom Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2009
    Mesajlar:
    93
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Ellerine sağlık tatlım bide böreğini dene hani saç böreği varya gözleme gibi onun içine koyarız biz kimisi kıymayla birlikte koyar süper olur mmm canım çekti ya annem baharda toplamıştı buzluğa attıydık yarın yapsak bari sositososito hihoyyyt cokacimcoook
     
  16. 14 Aralık 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  17. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    gerçekten hem sağlıklı hemde lezzetli olan nadir besinlerden biri bence madımak..harika bir aroması var..bayıldım..kayınvalidemde bizdeydi ona da yaptım..pek ot sevmemelerine rağmen o da sevdi..siz şimdi böyle ekmekti börekti anlatmışsınız ya canlar..bozduracaksınız ama bana diyeti..olmuyor böyle ama..kaydirigubbakcemile3

    çok teşekkür ediyorum bitaneciklerm güzel yorumlarınız için..opuyorumnanaktan
     
  18. 26 Aralık 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  19. esmer gxuxzeli

    esmer gxuxzeli Bismillahirrahmanirrahim" Üye

    Katılım:
    25 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    7.797
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    146
    ay pınarım madımak bizim burda çok pişen bi yemek kırşehir sıvas da bilenen bi yemek çok severek yaparım ve difrizimde tazeside var kbirkaç poşet yazda toplandı yıkandı ve dolaba koydum çok da severiz ailece emeklerine sağlık bi denemmmm