Madımak/Sivas

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve Elif tarafından 24 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    24 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.191
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    Madımak
    pastırma
    2 yemek kaşığıbulgur
    1 yemek kaşığı katı yağ
    1/2 yemek kaşığından az salça
    Tuz,karabiber,kırmızı biber
    Su

    Madımakları robotta ince kıydıktan sonra tencereye su koyup haşlıyoruz, içine bulguru koyup pişiriyoruz ve süzüyoruz.
    Tencereye 1 kaşık yağ koyup sucukları ince doğrayıp biraz pişiriyoruz.Salça ilave edip bulgurlu madımağın içine koyuyoruz 1/2 su bardağı su koyup baharatlarını ilave edin ve sıcak servis yapın.
    Afiyet olsun...