Makarna haşlarken

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve ferday tarafından 5 Ocak 2008 başlatılmıştır.

    5 Ocak 2008
    Konu Sahibi : ferday
  1. ferday

    ferday Aktif Üye Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2007
    Mesajlar:
    497
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    Makarna haşlarken başında beklemezseniz genelde suyunu taşırırsınız. Özellikle yeni makarna yapmaya başlayanlar da makarnaların birbirine yapışmasını önleyemezler. İşte size her iki derdinize de derman olacak bir çözüm yolu; makarna haşlarken suyuna biraz tereyağı veya birkaç çay kaşığı bitkisel yağ katarsanız, tenceredeki suyun taşmasını ve makarnaların birbirine yapışmasını önlemiş olursunuz.
     
  2. 5 Ocak 2008
    Konu Sahibi : ferday
  3. <sermin>

    <sermin> Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    231
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    86
    evet çok doğru.bir de kapağı sıkı sıkı kapatmamak gerkiyor.köpük köpük taşıyor maalesef.
     
  4. 8 Şubat 2008
    Konu Sahibi : ferday
  5. hxuxrrem 2000

    hxuxrrem 2000 SEN BU SEVGİYİ HAKETMEDİN Pro Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    5.422
    Beğenildi:
    10
    Ödül Puanları:
    146
    bende bunu biliyordum ama yağ koymakta tereddüt eriyordum koymalıymışım meğer.............
     
  6. 17 Nisan 2015
    Konu Sahibi : ferday
  7. eyluldogan

    eyluldogan Popüler Üye Üye

    Katılım:
    27 Kasım 2013
    Mesajlar:
    1.946
    Beğenildi:
    397
    Ödül Puanları:
    118
    ben hep yağ damlatıyordum makarna haşlarken ama bunun taşmamasını sağladığını hiç bilmiyordum .Birbirine yapışmaması için katıyordum yağı.
     
  8. 24 Nisan 2015
    Konu Sahibi : ferday
  9. HAMBOSPARA

    HAMBOSPARA gülümse Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    921
    Beğenildi:
    189
    Ödül Puanları:
    123
    bende koyardım ama tasmasını enğellediğinı bilmıyordum :)
     
  10. 8 Mayıs 2015
    Konu Sahibi : ferday
  11. telefonumunsarjibitmis

    telefonumunsarjibitmis Yeni Üye Üye

    Katılım:
    6 Mayıs 2015
    Mesajlar:
    82
    Beğenildi:
    52
    Ödül Puanları:
    3
    tuzlu suyu en yuksek isida kaynatin, sonra bir iki damla zeytinyagi, ardindan makarnalari koyun. agzini asla kapatmayin. makarna hasladiginiz tencereyi derin secerseniz tasmaz.
     
  12. 31 Temmuz 2015
    Konu Sahibi : ferday
  13. pelaria

    pelaria dusmem ben kanatlatim var ruhumda Üye

    Katılım:
    24 Mart 2015
    Mesajlar:
    61
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    3
    derin tencere haslıyorum içine bir miktar süt yag ve tuz koyuyorum