Makarna nasıl yapılır? (gülmeyin bilmiyorum)

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve karameleks tarafından 8 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

    8 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : karameleks
  1. karameleks

    karameleks Guest

    gulmeyin ama ben yemek yapmayi bılmıyorum hiç.. pasta börek cörek az cok yapıyorum ama yemek bılmıyorum işte..
    Cuma günü arkadaslarım gelecek oturmaya.. Onlara tuzlu olarak her zamankı gibi pogaca ya da börek yerine makarna yapmak istiyorum..
    Nasıl yapıcamm??
     
  2. 8 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : karameleks
  3. PARXIXS

    PARXIXS Aktif Üye Üye

    Katılım:
    2 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    351
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    öncesuyu kaynatin
    sonra 1 paket makarnayi içine biraz tuz ve 2/3 damla sivi yağ ekleyip yumuşayana kadar orta ateşte kaynatin

    sonra sos olarak ben ayri bir tavada i kaşik margarin 1 kaşik sivi yağ kiymayi pişirip üzerine 2 domates rendesi ve baharat çeşitleri...

    Makarnalari ocaktan alip suyunu süzün hafif az yağda kavurup bu sosla tabaklara servis ve üzerine kaşar rendesi ilave edin
     
  4. 8 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : karameleks
  5. PARXIXS

    PARXIXS Aktif Üye Üye

    Katılım:
    2 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    351
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Ayni şekilde pişirdiğiniz makarnayi

    üzerine sarimsakli yoğurt ve kiyma ve bol nane kirmizi biber sos yapabilirsiniz
     
  6. 8 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : karameleks
  7. mavrulam

    mavrulam Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Ocak 2007
    Mesajlar:
    6.769
    Beğenildi:
    801
    Ödül Puanları:
    153
    Paketlerin arkasında tarifleri yazıyo ...

    Çeşit çeşit :)
     
  8. 8 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : karameleks
  9. cinsilatif

    cinsilatif sana emanet... Pro Üye

    Katılım:
    21 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.254
    Beğenildi:
    196
    Ödül Puanları:
    163
    ben ilk makarnamı evlendikten sonra yapmıştım
    tencereye suyu koydum.makarnayı da içine
    yarım saat pişirdim
    bi tencere hamur oldu.acaba çok mu pişirdim diye düşünürken
    kaynayan suya makarnanın katılacağını öğrendim
    şimdi çok güzel makarna yapıyorum
     
  10. 8 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : karameleks
  11. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    Bazıları makarna delisi oluyor ama rabbim günah yazmasın ben hiç sevmiyorum, aslada karnım doymaz, yani önümde makarna olsa, birde saltalık domates olsa ekmeğin arasına koyar yerim domatesi.

    Arkadaşım paketin arkasında yazıyor nasıl pişirileceği, sade marka yapacaksan, haşla onları sonra domatesi rendele yada pişir ve kekik, fesleğen, sarımsak kat, ben bu sosu çok severim üstüne dök,afiyet olsun.
     
  12. 8 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : karameleks
  13. Laale

    Laale Aşikârdır Zat-ı Hak Pro Üye

    Katılım:
    13 Nisan 2007
    Mesajlar:
    19.338
    Beğenildi:
    21.427
    Ödül Puanları:
    363
    Evet işte ben!!!coksekeriremsu
    Ölürüm makarna diye!
    Fırında makarna,sade makarna.. Hiç farketmez.. Kıyma ve et türevi dokundurulmazsa benim için daha makbule geçer..:teytey:
    Ben genelde haşlanmış suda süzdükten sonra peynirli ve domatesleri yağda kavurup makarnaya ekliyorum,hem kolay hem de lezzetli oluyor..:1hug: