Makarna Pişirirken Yaptığımız Yanlışlar

Konusu 'Makarnalar' forumundadır ve snmglr tarafından 12 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    12 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : snmglr
  1. snmglr

    snmglr Anne Üye

    Katılım:
    14 Kasım 2006
    Mesajlar:
    361
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Makarnayı bol suda yağ koymadan sadece bir tutam tuz atarak içine haşlıyoruz.Tuzuda su kaynadıktan sonra katıyoruz.İyi bir makarna kullanıyoruz ki birbirine yapışmasın ve lezzet alalım.Haşlama süresi paketlerin arkasında belirtiliyor zaten.
    Sık sıkda karıştırıyoruz yavaş bir şekilde makarnamızı.

    Makarna istediğiniz yumuşaklığa geldikten sonra sadece süzüyoruz,kesinlikle soğuk sudan geçirmiyoruz.
    Ayrı bir tavada sosumuzu hazırlıyoruz ,makarnayı yağsız hazırlıyoruz,yağımızı sosda kullanıyoruz.
    Bilgilerimi sizinle paylaşayım istedim.
    Afiyet olsun...
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 12 Şubat 2012
  2. 13 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : snmglr
  3. marchandize

    marchandize Benden iyisi yok :) Üye

    Katılım:
    2 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    863
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    benım bıldıgım makarnayı pılav gıbı pısırmek ... suyunu suzmemek ıcınde b vıtamını barındıyor cunku
     
    denizim_85 bunu beğendi.
  4. 8 Eylül 2008
    Konu Sahibi : snmglr
  5. ilayda26

    ilayda26 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    927
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ben aynen yazildigi gibi yapiyorum. Ne hamarat hatunmusum beeekaydirigubbakcemile3
     
  6. 8 Eylül 2008
    Konu Sahibi : snmglr
  7. zeytin81

    zeytin81 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    10 Nisan 2008
    Mesajlar:
    126
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    bende bendeeekaydirigubbakcemile3
     
  8. 8 Eylül 2008
    Konu Sahibi : snmglr
  9. pembepatron

    pembepatron Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    5 Eylül 2008
    Mesajlar:
    5.809
    Beğenildi:
    53
    Ödül Puanları:
    148
    kayınvaliddem ev makarnası kesmiş hepsinden güzel ama gözü körolsun şu diyetin...
     
  10. 9 Ekim 2008
    Konu Sahibi : snmglr
  11. megilara

    megilara onelife,onesoul,onelove.. ÜZGÜN Pro Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2008
    Mesajlar:
    3.385
    Beğenildi:
    24
    Ödül Puanları:
    148
    ben de aynen ölee yapıyorum zaten:))
     
  12. 4 Kasım 2008
    Konu Sahibi : snmglr
  13. familya

    familya Aktif Üye Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    38
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    76
    bende aynı şekilde yapıyorum birde sosu hazırlarken makarnanın suyundanda bıraz katarsanız cok daha vitaminli olur bilginize.
     
    _HaRika_ bunu beğendi.
  14. 4 Kasım 2008
    Konu Sahibi : snmglr
  15. temmuziki

    temmuziki Popüler Üye Üye

    Katılım:
    18 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    8.634
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    153
    haşladıktan sonra neden sudan geçirirler anlamıyorum hiç böle bişi yapmadım ben
     
  16. 4 Kasım 2008
    Konu Sahibi : snmglr
  17. black__devil

    black__devil Guest

    bende merak edip anneme sorduğumda hamur gibi olmasın diye soğuk suya tutulur demişti şakkıdı
     
  18. 4 Kasım 2008
    Konu Sahibi : snmglr
  19. temmuziki

    temmuziki Popüler Üye Üye

    Katılım:
    18 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    8.634
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    153
    hiç gerek yok bence :eek:
    hem yanlışmış zaten