Makarnanın Birbirine yapışmaması için ne yapmalı?

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve Tridine tarafından 20 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    20 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Tridine
  1. Tridine

    Tridine Aktif Üye Üye

    Katılım:
    3 Aralık 2006
    Mesajlar:
    37
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    88
    Etkin ResimMakarnanın haşlarken suyuna atacağınız küçük bir parça tereyağ veya damlatacağınız az miktarda zetinyağı fazla haşlanmayı ve makarnaları birbirine yapışmasını önleyecektir.

    Kaynak: hhttp://www.pratikbilgim.com
     
  2. 21 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Tridine
  3. cennet_gozlum

    cennet_gozlum Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Nisan 2009
    Mesajlar:
    108
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    evet arkadaşım doğru ben hep azıcık sıvı yağ damlatırım hiç yapışmaz....
     
  4. 23 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Tridine
  5. sevdemm

    sevdemm ALLAHIMDAN HAYIRLISI Üye

    Katılım:
    5 Mart 2009
    Mesajlar:
    2.339
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    148
    evet hem biraz yağ damlatmak hemde makarnayı çok fazla haşlamamak gerekiyor.
     
  6. 24 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Tridine
  7. Gxuxldemir

    Gxuxldemir İnci küpeli kız Üye

    Katılım:
    29 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    189
    Beğenildi:
    49
    Ödül Puanları:
    88
    en önemlisi makarnayı bol suda ve geniş bir tencerede haşlamaktır arkadaşlar. bunu barillanın üst düzey bir yöneticisinin röportajında okumuştum. 100 gram makarna için 1 litre su kullanmak gerekirmiş. zaten dikkat etiyseniz makarna ambalajlarında da bir paket için 5 lt. su yazar ama hiç birimiz bu kadar çok su kullanmayız. geçen denedim gerçekten makarna harika oldu. süzme suyunu dökmedim hemen çorba yaptım onunla. böylece vitaminler boşa gitmedi. :) bir de üstündeki pişme süresine çok sadık kalmak gerekiyor. yani bir kaç dakikada makarna birden hamurlaşabiliyor. aldante sevenler - benim gibi- buna çok dikkat etmeli.
     
  8. 25 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Tridine
  9. keri34

    keri34 derinin annesi Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2007
    Mesajlar:
    1.724
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    ben zeytınyagının yanında bır kac damjada sırke dokuyorum.yada once makarnayı kavurup az suyla pısırıp suyu bıttıkce ılave edıyorum.bu sekıldede yapısmıyor makarnam
     
  10. 30 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Tridine
  11. acemiperi

    acemiperi Şükür Rabbime Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    8.651
    Beğenildi:
    520
    Ödül Puanları:
    153
    ben makarnanın suyunu süzmem vitamin kaybolmasın diye ve hiç yapışmaz. pişmesine yakın çok az sıvıyağ ya da tereyağ eklerim
     
  12. 30 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Tridine
  13. acemiperi

    acemiperi Şükür Rabbime Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    8.651
    Beğenildi:
    520
    Ödül Puanları:
    153
    fazla haşlamamak da önemli ben diri sevdiğim için sorun olmuyor
     
  14. 1 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : Tridine
  15. zeytin gxoxzlxux

    zeytin gxoxzlxux Yeni Üye Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.143
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaşlar ben artık makarnayı şöle yapıyorum alkisalkisalkis oğlum makarnayı çok seviyor vitamininin kaybolmaması için haşlamıyorum genellikle ya domatesli yada salçalı yaparım önden bunları kavuruyorum yağla sonra makarnayı döküyorum öle bi kavuruyorum tuzunuda attıktan snra kaynayan suyu üstü basar koyuyorum pilav gibi aynı suyunu çekene kadar pişiriyorum çok lezzetli oluyo deneyin kızlar cokacimcoook
     
  16. 19 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : Tridine
  17. MerveKondu

    MerveKondu Popüler Üye Üye

    Katılım:
    11 Mart 2008
    Mesajlar:
    394
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    108
    evet arkadaşlar haşlarken suyun içine bir miktar zeytinyağı yapışmasını önlüyor,bu arada tam haşlanmayıp aldante kıvamında kalacak ve süzüldükten sonra kesinlikle soğok su değmiyecek,direk sosu üzerine , bu işi iyi yapan italyanların önerisi........
     
  18. 20 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : Tridine
  19. Nadas

    Nadas Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    31 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.933
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    bir damla sıvı yağ damlatmak tek çözüm..