Maklube (Resimli)

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve Libyana tarafından 11 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    11 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  1. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]



    1,5 kg.baldo pirinç
    1,5 kg.et
    3 adet büyük soğan
    5 adet patates
    yeşil salata malzemesi
    yogurt
    125 gr tereyağı

    Etler güzelce haşlanır,haşlanan etin içine kendi suyundan 1-2 kepçe eklenerek su iyice çektirilir,suyunu çekince içine tuz,karabiber,çok az kekik ve pulbiber eklenir,tereyağının yarısı da ilave edilerek1-2 kez çevrilir ve kapatılır.
    Soğanlar soyulur ve halka halka doğranır.Patatesler halka halka doğranarak kızartılır.
    Tencerenin dibine patatesleri kızarttığımız yağdan 2-3 kaşık dökülür,soğanlar tencerenin dibini tamamen kapatacak şekilde yerleştirilir,onun üzerine kavurdugumuz etlerin yarısı yerleştirilir,ve kaşıkla bastırarak düzeltilir,daha sonra patateslerin yarısı yerleştirilir ve üstüne de yıkanmış pirincin yarısı yerleştirilerek bastırılır.
    Kalan et ve patatesler araya konur,kalan pirinç te eklenerek kaşıkla bastırılır,tencerenin kenarından şekli bozmamaya gayret ederek kaynamış su ilave edilir,isterseniz ölçü kullanabilrsiniz
    en üste de kalan tereyağı eklenir,aralarda tuz serpilir.
    Su kaynayana kadar harlı ateşte daha sonra çok kısık ateşte suyunu iyice çekene kadar pişirlir.Biraz demlendirilir.
    Büyük bir tepsinin ortasına tencere ters çevrilir ve mevsim sebzeleri ile yapılan bol limonlu ve yağsız salata kişi sayısına göre yerleştirilir,arada kalan boşluklara yogurt konur.
    Tencere kaldırılır ve bu muhteşem görüntü ile hayret çığlıkları atmaya başlamış olan misafirlere servis yapılır....
    AFİYET OLSUN...
    maklube.com
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 7 Ocak 2009
  2. 12 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  3. Dora

    Dora KoP Coşş HaYaT ztn boş =) Üye

    Katılım:
    11 Eylül 2007
    Mesajlar:
    2.101
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    libyanacığım bu tarifinde harika canım.
    vallaha ilk bakışta yaş pastayı andırıyor.
    ellerine sağlıkkkcokacimcoook
     
  4. 12 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  5. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Evet canım;geçen gün annemlerle konuşuyorduk msn de..MAKLUBE yapmıştım;kameradan gördüler pasta sandılarsırnaşık şeysırnaşık şey sırnaşık şey Annem de yapar ama şeklil olarak farklı;KAPAMA gibi yapar anecim..Şeniz

    Sevgiler Su Perisi'm :roflol:
     
  6. 13 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  7. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    Inanmiyorummmm.
    Kiz bu yemegi bu dekorasyonu senmi yaptin?
    Tek kelimeyle muhtesem.
    Bu yemegi kesin yaparim ben.
    Ama tarifin sonundaki cümlene de bayildim ayrica.
    Demek misafirler ciglik atiyor ha.
    Tamam,bunu bilmek iyi oldu.
    kaydirigubbakcemile3
     
  8. 14 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  9. mavi_ay

    mavi_ay Aktif Üye Üye

    Katılım:
    10 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    774
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    libyanacım ellerine sağlık harika görünüyor..Maşallah pek marifetliymişsin canım

    Bişey sorucam pişirme sırasında kaynamış suyu ne kadar ekliyosun canım varmı bi ölçüsü
     
  10. 14 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  11. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Genelde göz kararı canım..
    Tekrar yapıcam ve foto eklicem inşaallah..
    Mavi ay;*
     
  12. 18 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  13. snowdrop

    snowdrop sağlık,huzur ,mutluluk... Üye

    Katılım:
    12 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    954
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    108
    canım bunu ramazanda yapmayı dusunuyorum fakat mısafıre nasıl servis yapabılırz bunu ortadamı durcak
     
  14. 18 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  15. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Evet canım bunun usulu böyle. hihoyyythihoyyytyerimsenibenŞeniz

    Kalabalıkla yenir ve tepside..
    GÜZELLİĞİ oradahihoyyytcokacimcoookkaydirigubbakcemile3

    ama istersen önce sun biii havanı at sonraa tabaklara servıs etsositosositosositososito:roflol:kaydirigubbakcemile5
     
  16. 25 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  17. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    :KK46::KK46:
    Hayır canım aslında gorundugu kadar zahmetlı degıl cıdden
    Sadece pılavı o sekıl tutturmak cok onemlı gerısı kolaykaydirigubbakcemile5
     
  18. 26 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  19. SARGIN

    SARGIN Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    96
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    88
    canım ya su konulcak yazmışsın ne kadar su konulacak belirtirsen sevinirim