Maklube (Resimli)

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve suvesabun tarafından 16 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    16 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : suvesabun
  1. suvesabun

    suvesabun Rabbim yolundan ayırma! Üye

    Katılım:
    4 Aralık 2008
    Mesajlar:
    2.125
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    106
    mükemmel bir yemek... bu yemeği yemek için kalabalık olmak lazım:)) kiminle bu yemeği yediysem yediğim en lezzetli yemekti diyor:)) bir yerden duyduğum bu minik kıssayı sizlerle de paylaşmak isterim arkadaşlar...
    ___Bu yemeği arkadaşları ile birlikte yiyen bir çocuk eve gelerek annesine tarif eder ve bu yemegi pişirmesini ister,anne tarif üzere yemegi pişirir ama çocuk hiç beğenmez,geri dönüp yemegi pişirenlere tarifi tekrar sorar ve unuttukları bir şey olup olmadığı konusunda ısrar eder ve tarifi veren gülerek ekler..Bir tutam dostluk..bir tutam kardeşlik...bir tutam da samimiyet eklemeniz lazımdı diye....
    afiyet olsun... inanın unutamayacağınız bir yemek....

    bu yemeği bizim evde eşim yapar... ama tadı süperdir.... ben hiç yapmadım ama yapsam da eşimin yaptığı gibi lezzetli olmaz sanırım:))

    -1,5 kg.baldo pirinç

    -1,5 kg.et

    -3 adet büyük soğan

    -5 adet patates

    -yeşil salata malzemesi

    -yogurt

    -125 gr tereyağı

    Etler güzelce haşlanır,haşlanan etin içine kendi suyundan 1-2 kepçe eklenerek su iyice çektirilir,suyunu çekince içine tuz,karabiber,çok az kekik ve pulbiber eklenir,tereyağının yarısı da ilave edilerek1-2 kez çevrilir ve kapatılır.
    Soğanlar soyulur ve halka halka doğranır.Patatesler halka halka doğranarak kızartılır.
    Tencerenin dibine patatesleri kızarttığımız yağdan 2-3 kaşık dökülür,soğanlar tencerenin dibini tamamen kapatacak şekilde yerleştirilir,onun üzerine kavurdugumuz etlerin yarısı yerleştirilir,ve kaşıkla bastırarak düzeltilir,daha sonra patateslerin yarısı yerleştirilir ve üstüne de yıkanmış pirincin yarısı yerleştirilerek bastırılır.
    Kalan et ve patatesler araya konur,kalan pirinç te eklenerek kaşıkla bastırılır,tencerenin kenarından şekli bozmamaya gayret ederek kaynamış su ilave edilir,isterseniz ölçü kullanabilrsiniz ama arkadaşım pirinçlerin üzerini 1-2 parmak geçene kadar su ilave etmiş,en üste de kalan tereyağı eklenir,aralarda tuz serpilir.
    Su kaynayana kadar harlı ateşte daha sonra çok kısık ateşte suyunu iyice çekene kadar pişirlir.Biraz demlendirilir.
    Büyük bir tepsinin ortasına tencere ters çevrilir ve mevsim sebzeleri ile yapılan bol limonlu ve yağsız salata kişi sayısına göre yerleştirilir,arada kalan boşluklara yogurt konur.
    Tencere kaldırılır ve bu muhteşem görüntü ile hayret çığlıkları atmaya başlamış olan misafirlere servis yapılır.... :))

    alıntıdır....
     
    Son düzenleme: 16 Ağustos 2009
  2. 16 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : suvesabun
  3. suvesabun

    suvesabun Rabbim yolundan ayırma! Üye

    Katılım:
    4 Aralık 2008
    Mesajlar:
    2.125
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    106
    [​IMG]

    cokacimcoook cokacimcoook cokacimcoook

    alıntıdır....
     
  4. 16 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : suvesabun
  5. leylek82

    leylek82 çok zor bazen.... Pro Üye

    Katılım:
    6 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    5.664
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    148
    abim bunu çok güzel yapardı.ah ah artık yapmıyo niyeyse.çok lezzetli bi yemek.paylaştığın için sağol.harika görünüyo enfescokacimcoook
     
  6. 16 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : suvesabun
  7. suvesabun

    suvesabun Rabbim yolundan ayırma! Üye

    Katılım:
    4 Aralık 2008
    Mesajlar:
    2.125
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    106
    nedense bu yemeği hep erkekler yapıyor.... fisfisfis bende uzun zamandır yemedim... :sinifsinif: eşime diyeyimde kalabalık bir zamanda yapalım bari...... kaydirigubbakcemile3 :eek:
     
  8. 25 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : suvesabun
  9. sindirella87

    sindirella87 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    1.526
    Beğenildi:
    55
    Ödül Puanları:
    148
    Ay ay ay.Maklube biz öğrencilerin yemeğidir.Tabi öğrenci evinde kırmızı et olmayacağı için tavuk etinden yapıyoruz biz.Genelde kalabalık misafirler geldiğinde yapılır.Erkek öğrenciler nedense biz kızlardan daha cok yapıyor bu yemeği.Okul başlasın mutlaka en kısa zamanda yapıcam bu yemeği arkadaslarıma.Herkese tavsiye ederim
     
  10. 29 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : suvesabun
  11. sibel_42

    sibel_42 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    25 Haziran 2009
    Mesajlar:
    20
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    güzel gibi
     
  12. 29 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : suvesabun
  13. suvesabun

    suvesabun Rabbim yolundan ayırma! Üye

    Katılım:
    4 Aralık 2008
    Mesajlar:
    2.125
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    106
    çok güzel bir yemek arkadaşlar... hemde çok bereketli.... afiyet olsun... cokacimcoook opuyorumnanaktan
     
  14. 29 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : suvesabun
  15. dudukmakarnasi

    dudukmakarnasi Aktif Üye Üye

    Katılım:
    15 Haziran 2009
    Mesajlar:
    569
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    Tadı çok güzell karnım acıktı sankicokacimcoook ablamın yaptıgına ne kadar da benziyo
     
  16. 30 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : suvesabun
  17. AsiMavi

    AsiMavi ♥♥..hosgeldin BeHiCeM..♥♥ Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.345
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    harika bir goruntu bende yapiyorum surekli bu tarifi.herkeze tavsiye ederim
     
  18. 30 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : suvesabun
  19. gldnmz

    gldnmz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    17 Şubat 2009
    Mesajlar:
    460
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    evet harika bi yemek hayatım ama eşim çokk güzel yapar bunu dediğiniz gibi malum öğrenci yemeği