Maklube

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve Eylul tarafından 25 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    25 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Eylul
  1. Eylul

    Eylul Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    1 Ekim 2007
    Mesajlar:
    6.223
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    146
    Önce tuzlu suda tavuğu haşlayın,daha sonra patatesi ve patlıcanı istediğiniz şekilde kesip kızartın. Ayrı bir yerde yağının süzülmesi için bekletin, bu arada haşlanmış olan tavuğu küçük parçalara bölün. Ayrıca pirinci de sıcak tuzlu suda ıslayın.Pişirilecek tencerenin teflon olması şart. Tencereye tavukları dizin ve hafifçe bastırın sonra sırayla patates, patlıcan ve yıkanmış, suyu süzülmüş pirinci de en üste gelecek şekilde tencereye dizin. En son tavuğu haşladığınız suyu yavaşca tencerenin kenarından kepçe ile dökün, dilerseniz biraz tereyağıda atabilirsiniz. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Tavukların kızarması için 5 dakika kadar daha ateşte tutup ateşi kapatın. Demlenmeye bırakın, servis yapacağınız zaman büyükçe bir servis tabağına ters çevirin.
    afiyet olsun
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 17 Ocak 2009
  2. 4 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Eylul
  3. Aksi

    Aksi mebbus garisi yekdane Pro Üye

    Katılım:
    12 Ekim 2007
    Mesajlar:
    4.207
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    denemek lazim, ismi cok ilgincmis...
     
  4. 5 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Eylul
  5. ARKADAXSXXSXXSX

    ARKADAXSXXSXXSX kocasının bebeği Üye

    Katılım:
    3 Ocak 2008
    Mesajlar:
    682
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    ben yapıyorum ama patlıcansız tavukları haşlamadan yapıyorum cok güzel oluyor mutlaka deneyin
     
  6. 15 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Eylul
  7. EU3

    EU3 Guest

    resım yokmuya
    ramazanda yapmayı dusundugum bı plav bu yapınca resım eklerım