Maklube

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve Elif tarafından 24 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    24 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.595
    Beğenildi:
    5.125
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    6 çay bardağı pirinç
    yarım kilo kuşbaşı et (arzuya göre tavuk gogsude olabilir kusbası etten daha guzel oluyo)
    1 adet patlıcan
    1 büyükboy soğan
    2 büyükboy patates
    2 adet havuçsevmeyen koymayabilir biraz havuc tadı veriyo)
    3 yemek kaşığı tereyağ
    4 salata malzemesi marul domates ve salatalık istege göre değişir

    Pirinç kişi sayısına göre ayarlanarak yıkanır ve tuzlu sıcak suda bekletilir.Kuşbaşı doğranmış et düdüklü tencerede haşlanır.Patates,patlıcan ve havuçlar halkalar halinde kesilip tuzlanarak yağda kızartılır.Ayrı bir kaba alınır.Bekletilen pirinç ayrı bir tencerede tereyağında kavrularak bir kaba konur.
    Haşlanan et de hafif yağda kavrulur.Soğanlar halkalar halinde kesilerek asıl yemeğin yapılacağı tencerenin dibine dizilir.(Pilavın dibini tutmaması için)Sıra ile üzerine bir miktar et, patates ,havuç, patlıcan dizilir. .Üzerine kavrulan pirincin 3 te biri dökülerek düzlenir.Bu işlem 3 kez tekrarlanır.3. tekrarda pirincin malzemeleri tam kapatmasına dikkat edilir.Bir miktar tuz ilave edilerek pirinç dağılmayacak biçimde üzerini 2 parmak kalınlığında kapatacak kadar kaynamış su ilave edilir.Kısık ateşte pişirilerek 5 dakika dinlendirilir.Tencere tepsiye ters çevrilerek bir süre sonra kaldırılır.Etrafı salata ve yoğurtla süslenir.
     
  2. 12 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. acemiperi

    acemiperi Şükür Rabbime Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    8.651
    Beğenildi:
    520
    Ödül Puanları:
    153
    hala tatmayanlar varsa mutlaka denesin. çok büyük bir şey kaçırırsınız sonra
     
  4. 13 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Elif
  5. nisayildiz

    nisayildiz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    15 Aralık 2008
    Mesajlar:
    69
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    bencede mutlaka denenmeli ögrenci evinde bir arkadas yapmisti cok hosuma gitmisti. Simdi tarifi görünce cok sevindim. tesekkür ederim
     
  6. 13 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Elif
  7. EU3

    EU3 Guest

    maklube super ya bencededenemeyenelr denemelı ama ögrencı evınde yemelilEr orda tadı bi başka oluyor bana katılanlr ?:)
     
  8. 13 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Elif
  9. EU3

    EU3 Guest

    Emegıne saĞlık suslemen Çok guzel olmuŞ
     
  10. 13 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Elif
  11. my_sakura

    my_sakura Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    579
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    beeeen kalabalık bir şekilde ortadaki tepsiden yemek delikafadulden
     
  12. 13 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Elif
  13. bebisim52

    bebisim52 Tüm varlığım kızımmm... Üye

    Katılım:
    7 Aralık 2007
    Mesajlar:
    4.903
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    148
    afiyet olsun yiyenlere
     
  14. 13 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Elif
  15. Emrivaki

    Emrivaki Yeni Üye Üye

    Katılım:
    31 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.472
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    evet öğrenci evlerinde yememek mümkünmü
    tadı çok güzel zaten ama kalabalıkla yemekte ayrı bi tattı...
     
  16. 13 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Elif
  17. badatta

    badatta Popüler Üye Üye

    Katılım:
    13 Şubat 2008
    Mesajlar:
    156
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    üff ya çok güzel gözüküyor.
     
  18. 14 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Elif
  19. yaprak42

    yaprak42 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    2 Nisan 2009
    Mesajlar:
    24
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    78
    ellerine sağlık gerçekten öğrenciyken en çok yaptığımız yemekti.tadı harika oluyor.hele sofranın etrafında dostlar varsa o sıcak ortam...çok özlemişim bak ...denenmeli muhakkak...tek başına bir yemek zaten başka birşeye gerek kalmıyor eğer misafir yoksa tabi :)