Malatya usulü analı kızlı köfte(resimli)

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve yabangxuxlxuxm tarafından 21 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    21 Aralık 2008
    Konu Sahibi : yabangxuxlxuxm
  1. yabangxuxlxuxm

    yabangxuxlxuxm Yeni Üye Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    9.744
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    malatyaya has özel bi yemek..tadından yenmez..

    Oncelikle ic malzemesini hazirlamak icin soganlari yemeklik dogruyoruz, Margarin ve sivi yag ile soganlari pembelesene kadar kavuruyoruz. Daha sonra kiymayi ekleyip, kiyma tam pisene kadar kavurmaya devam ediyoruz. Ocaktan alip tuzunu ve karabiberini ilave ediyoruz. Ic malzemesinin soguk hatta donmus olmasi gerekli. O nedenle ic malzemesini onceden hazirlayip buzdolabinda donduruyoruz.

    Hamur Malzemeleri:

    1 kg koftelik bulgur
    1/2 kg yagsiz kiyma (en az 2-3 kere cekilmis olmali)
    1 yemek kasigi tuz
    5-6 bardak su

    Ic Malzemeleri:

    1/2 kg kuru sogan (4-5 adet)
    1/2 kg yagli kiyma
    125 gr margarin
    1 cay bardagi sivi yag
    Karabiber, tuz

    Tirit Malzemeleri:

    1 adet kuru sogan
    1 yemek kasigi salca
    1/2 su bardagi sivi yag
    1 su bardagi haslanmis nohut

    Bulgur, tuz ve kiymayi karistirip azar azar su ilave ederek hamur hazirliyoruz. Hamuru yogurmasi en az 45 dakika kadar olmali cunku ancak bu sekilde bulgurlarin sisip kiyma ile butunlesmeleri saglaniyor. Eger robotunuz varsa malzemeleri biraz suyla karistirdiktan sonra robota alip azar azar su ilave ederek bir sure yogurabilirsiniz. Ama en sonunda mutlaka el ile de 5-10 dakika yogurmalisiniz. Eger hamur kolayca icli kofte seklinde oyulabiliyorsa, hamurun kivami tam olmus demektir. Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar kopararak, fotografta goruldugu gibi oyuyoruz. Icine kiymali ic malzememizden koyup elimizde kapatiyoruz. Bu isleme ic malzemesi bitene kadar devam ediyoruz. Kalan hamuru nohut buyuklugunde yuvarliyoruz.



    Büyük bir tencerede 1 adet soğanı kavuruyoruz..içine salça ekleyip,suyuda ilave ediyoruz..salcali suyumuzu hazirliyoruz.yeteri kadar tuzunuda ilave edin. Aynen Lahana koftesinde oldugu gibi. Tek fark suyu kaynadiktan sonra nohutlari ilave ediyoruz... ayrı bi yerde su kaynatıp önce analarını haşlayıp sonrada kızlarını haşlıyoruz..bunları süzgece koyup süzüyoruz.süzdükten sonra köfteleri salçalı suya atıp 1 taşım kaynatın. Daha fazla kaynatmayin yoksa kofteler dagilabilir. Anali kizli kofteyi sicak ve sulu olarak servis ediyoruz. Afiyet olsun.
    Son düzenleme: 21 Aralık 2008
  2. 21 Aralık 2008
    Konu Sahibi : yabangxuxlxuxm
  3. yabangxuxlxuxm

    yabangxuxlxuxm Yeni Üye Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    9.744
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    iç malzemesinin yapılışı:
    [​IMG]
    hamurunun yapılışı:

    [​IMG]
    ve sonuç:

    [​IMG]
  4. 21 Aralık 2008
    Konu Sahibi : yabangxuxlxuxm
  5. kardelen18

    kardelen18 °•.♥.•° Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    7.125
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    yaaaa çok güzel görünüyor hiç yemedim tadını çok merak ediyorum yaa çok canım istediii
  6. 21 Aralık 2008
    Konu Sahibi : yabangxuxlxuxm
  7. yabangxuxlxuxm

    yabangxuxlxuxm Yeni Üye Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    9.744
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    canım burda olsanda yapıp yedirsem sana bu nefis yemeği...cokacimcoookcokacimcoook
  8. 21 Aralık 2008
    Konu Sahibi : yabangxuxlxuxm
  9. icimdeki_sen

    icimdeki_sen Sarkimin Adi, Herseyim Pro Üye

    Katılım:
    20 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    4.965
    Beğenileri:
    58
    Ödül Puanları:
    48
    Özel Mesaj At
    ellerine saglik canim gercekten cok güzel görünüyor...
  10. 21 Aralık 2008
    Konu Sahibi : yabangxuxlxuxm
  11. çedene

    çedene papatya yüreğim Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2006
    Mesajlar:
    1.762
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    nasıl canım cektı yaaa...

    ah anacım nerdesın yaaaaaa?
  12. 21 Aralık 2008
    Konu Sahibi : yabangxuxlxuxm
  13. pamukcuk

    pamukcuk Üye Üye

    Katılım:
    22 Nisan 2008
    Mesajlar:
    440
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    Özel Mesaj At
    iki gün önce bende yaptım arkadaşlarıma hepside çok severek yediler yalnız ben iç malzemesine reyhan da koyuyorum tadı daha güzel oluyor
  14. 21 Aralık 2008
    Konu Sahibi : yabangxuxlxuxm
  15. Geveze

    Geveze Yeni Üye Üye

    Katılım:
    28 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.545
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    Hiç duymamıştım bu yemeği ama dilber hala sayesinde öğrendim:roflol: ve tatmayı çok istiyorumcokacimcoook...
  16. 21 Aralık 2008
    Konu Sahibi : yabangxuxlxuxm
  17. nem

    nem 20♥06♥2010 Üye

    Katılım:
    27 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    7.333
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    malatya malatya bulunmaz eşin.gönüllleri coşturur yayla güneşinn:):):)elline sglk cnmm..
  18. 2 Ocak 2009
    Konu Sahibi : yabangxuxlxuxm
  19. gxoxnxuxlyarasxix

    gxoxnxuxlyarasxix Mucizem'sin OĞLUM Üye

    Katılım:
    27 Nisan 2008
    Mesajlar:
    6.713
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    nan yabanım o resimdeki kolları bilezikli senmisin anam:)
    ahhh ahhh bi tabakta olsada yesem ne olurdu sanki:KK43:
    bana bak nan bi daki yapışında benide çagırıyorsun anlaştıkmı :)
    yavv biz bol bol içli köfte yaparız doğulu olduğumuz için...buda ona benziyor şekercim:)
    ellerine kollarına sağlık canım arkadaşım benim:)
Benzer Konular: Malatya usulü
Forum Başlık Tarih
Et Yemekleri Analı kızlı ( malatya yöresi) 24 Şubat 2014
Et Yemekleri Macar usulü gulaş (gulasch) 10 Ocak 2013
Et Yemekleri İrlanda Usulü Güveç Tarifi 28 Mart 2011
Et Yemekleri Viyana Usulü Schnitzel 28 Mart 2011
Et Yemekleri Ev Usulü Döner 1 Mayıs 2010