malatya usulü analı kızlı köfte

Konusu 'Köfteler' forumundadır ve kelebek07 tarafından 3 Ekim 2008 başlatılmıştır.

    3 Ekim 2008
    Konu Sahibi : kelebek07
  1. kelebek07

    kelebek07 fark var benimle senin ar Üye

    Katılım:
    23 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    250
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Yine konuyu dagittim ama simdi toparliyorum. Bu guzel kofteler yazin imece usulu, annem, ben ve ablalarim tarafindan yapildi ve afiyetle yendi. Ama esas onemli ozelligi Parem icin hazirlanmis olmasi :) Parem de yazin geldiginde nasibini aldi. Icli kofteler, yanindaki yuvarlaklardan daha lezzetli oldugu ve midemizin de belli bir kapasitesi oldugu icin genellikle herkes anali kizli koftenin analarini yemeyi ister. 3 numarali ablacim da bu kisilerden biri. Ilk tabak bittiginde sofradan kalkip ikinci tabagini aldi ama sadece icli kofteden koymustu. Parem'e de sorduk daha ister misin diye. Cevap aynen su: ablanin aldiklarindan istiyorum 2 tane :))) O da kesfetti tabi olayi. Ya konuyu bagliycam derken nerelere gitti. Tamam simdi susuyorum ve annecimin dilinden tarifini veriyorum.


    Hamur Malzemeleri:

    1 kg koftelik bulgur
    1/2 kg yagsiz kiyma (en az 2-3 kere cekilmis olmali)
    1 yemek kasigi tuz
    5-6 bardak su

    Ic Malzemeleri:

    1/2 kg kuru sogan (4-5 adet)
    1/2 kg yagli kiyma
    125 gr margarin
    1 cay bardagi sivi yag
    Karabiber, tuz

    Tirit Malzemeleri:

    1 adet kuru sogan
    1 yemek kasigi salca
    1/2 su bardagi sivi yag
    1 su bardagi haslanmis nohut


    Oncelikle ic malzemesini hazirlamak icin soganlari yemeklik dogruyoruz, Margarin ve sivi yag ile soganlari pembelesene kadar kavuruyoruz. Daha sonra kiymayi ekleyip, kiyma tam pisene kadar kavurmaya devam ediyoruz. Ocaktan alip tuzunu ve karabiberini ilave ediyoruz. Ic malzemesinin soguk hatta donmus olmasi gerekli. O nedenle ic malzemesini onceden hazirlayip buzdolabinda donduruyoruz.





    Bulgur, tuz ve kiymayi karistirip azar azar su ilave ederek hamur hazirliyoruz. Hamuru yogurmasi en az 45 dakika kadar olmali cunku ancak bu sekilde bulgurlarin sisip kiyma ile butunlesmeleri saglaniyor. Eger robotunuz varsa malzemeleri biraz suyla karistirdiktan sonra robota alip azar azar su ilave ederek bir sure yogurabilirsiniz. Aam en sonunda mutlaka el ile de 5-10 dakika yogurmalisiniz. Eger hamur kolayca icli kofte seklinde oyulabiliyorsa, hamurun kivami tam olmus demektir. Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar kopararak, yukaridaki fotografta goruldugu gibi oyuyoruz. Icine kiymali ic malzememizden koyup elimizde kapatiyoruz. Bu isleme ic malzemesi bitene kadar devam ediyoruz. Kalan hamuru nohut buyuklugunde yuvarliyoruz.



    Buyuk bir tencerede salcali suyumuzu hazirliyoruz. Aynen Lahana koftesinde oldugu gibi. Tek fark suyu kaynadiktan sonra nohutlari ilave ediyoruz. Daha sonra icli koftelerimizi yani analari ve yuvarlaklari yani kizlari ekliyoruz. Su kayandiktan sonra 3-4 dakika icinde kofteler pisiyor. Daha fazla kaynatmayin yoksa kofteler dagilabilir. Anali kizli kofteyi sicak ve sulu olarak servis ediyoruz. Afiyet olsun.

    Yine konuyu dagittim ama simdi toparliyorum. Bu guzel kofteler yazin imece usulu, annem, ben ve ablalarim tarafindan yapildi ve afiyetle yendi. Ama esas onemli ozelligi Parem icin hazirlanmis olmasi :) Parem de yazin geldiginde nasibini aldi. Icli kofteler, yanindaki yuvarlaklardan daha lezzetli oldugu ve midemizin de belli bir kapasitesi oldugu icin genellikle herkes anali kizli koftenin analarini yemeyi ister. 3 numarali ablacim da bu kisilerden biri. Ilk tabak bittiginde sofradan kalkip ikinci tabagini aldi ama sadece icli kofteden koymustu. Parem'e de sorduk daha ister misin diye. Cevap aynen su: ablanin aldiklarindan istiyorum 2 tane :))) O da kesfetti tabi olayi. Ya konuyu bagliycam derken nerelere gitti. Tamam simdi susuyorum ve annecimin dilinden tarifini veriyorum.


    Hamur Malzemeleri:

    1 kg koftelik bulgur
    1/2 kg yagsiz kiyma (en az 2-3 kere cekilmis olmali)
    1 yemek kasigi tuz
    5-6 bardak su

    Ic Malzemeleri:

    1/2 kg kuru sogan (4-5 adet)
    1/2 kg yagli kiyma
    125 gr margarin
    1 cay bardagi sivi yag
    Karabiber, tuz

    Tirit Malzemeleri:

    1 adet kuru sogan
    1 yemek kasigi salca
    1/2 su bardagi sivi yag
    1 su bardagi haslanmis nohut


    Oncelikle ic malzemesini hazirlamak icin soganlari yemeklik dogruyoruz, Margarin ve sivi yag ile soganlari pembelesene kadar kavuruyoruz. Daha sonra kiymayi ekleyip, kiyma tam pisene kadar kavurmaya devam ediyoruz. Ocaktan alip tuzunu ve karabiberini ilave ediyoruz. Ic malzemesinin soguk hatta donmus olmasi gerekli. O nedenle ic malzemesini onceden hazirlayip buzdolabinda donduruyoruz.





    Bulgur, tuz ve kiymayi karistirip azar azar su ilave ederek hamur hazirliyoruz. Hamuru yogurmasi en az 45 dakika kadar olmali cunku ancak bu sekilde bulgurlarin sisip kiyma ile butunlesmeleri saglaniyor. Eger robotunuz varsa malzemeleri biraz suyla karistirdiktan sonra robota alip azar azar su ilave ederek bir sure yogurabilirsiniz. Aam en sonunda mutlaka el ile de 5-10 dakika yogurmalisiniz. Eger hamur kolayca icli kofte seklinde oyulabiliyorsa, hamurun kivami tam olmus demektir. Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar kopararak, yukaridaki fotografta goruldugu gibi oyuyoruz. Icine kiymali ic malzememizden koyup elimizde kapatiyoruz. Bu isleme ic malzemesi bitene kadar devam ediyoruz. Kalan hamuru nohut buyuklugunde yuvarliyoruz.



    Buyuk bir tencerede salcali suyumuzu hazirliyoruz. Aynen Lahana koftesinde oldugu gibi. Tek fark suyu kaynadiktan sonra nohutlari ilave ediyoruz. Daha sonra icli koftelerimizi yani analari ve yuvarlaklari yani kizlari ekliyoruz. Su kayandiktan sonra 3-4 dakika icinde kofteler pisiyor. Daha fazla kaynatmayin yoksa kofteler dagilabilir. Anali kizli kofteyi sicak ve sulu olarak servis ediyoruz. Afiyet olsun.

    Yine konuyu dagittim ama simdi toparliyorum. Bu guzel kofteler yazin imece usulu, annem, ben ve ablalarim tarafindan yapildi ve afiyetle yendi. Ama esas onemli ozelligi Parem icin hazirlanmis olmasi :) Parem de yazin geldiginde nasibini aldi. Icli kofteler, yanindaki yuvarlaklardan daha lezzetli oldugu ve midemizin de belli bir kapasitesi oldugu icin genellikle herkes anali kizli koftenin analarini yemeyi ister. 3 numarali ablacim da bu kisilerden biri. Ilk tabak bittiginde sofradan kalkip ikinci tabagini aldi ama sadece icli kofteden koymustu. Parem'e de sorduk daha ister misin diye. Cevap aynen su: ablanin aldiklarindan istiyorum 2 tane :))) O da kesfetti tabi olayi. Ya konuyu bagliycam derken nerelere gitti. Tamam simdi susuyorum ve annecimin dilinden tarifini veriyorum.


    Hamur Malzemeleri:

    1 kg koftelik bulgur
    1/2 kg yagsiz kiyma (en az 2-3 kere cekilmis olmali)
    1 yemek kasigi tuz
    5-6 bardak su

    Ic Malzemeleri:

    1/2 kg kuru sogan (4-5 adet)
    1/2 kg yagli kiyma
    125 gr margarin
    1 cay bardagi sivi yag
    Karabiber, tuz

    Tirit Malzemeleri:

    1 adet kuru sogan
    1 yemek kasigi salca
    1/2 su bardagi sivi yag
    1 su bardagi haslanmis nohut


    Oncelikle ic malzemesini hazirlamak icin soganlari yemeklik dogruyoruz, Margarin ve sivi yag ile soganlari pembelesene kadar kavuruyoruz. Daha sonra kiymayi ekleyip, kiyma tam pisene kadar kavurmaya devam ediyoruz. Ocaktan alip tuzunu ve karabiberini ilave ediyoruz. Ic malzemesinin soguk hatta donmus olmasi gerekli. O nedenle ic malzemesini onceden hazirlayip buzdolabinda donduruyoruz.





    Bulgur, tuz ve kiymayi karistirip azar azar su ilave ederek hamur hazirliyoruz. Hamuru yogurmasi en az 45 dakika kadar olmali cunku ancak bu sekilde bulgurlarin sisip kiyma ile butunlesmeleri saglaniyor. Eger robotunuz varsa malzemeleri biraz suyla karistirdiktan sonra robota alip azar azar su ilave ederek bir sure yogurabilirsiniz. Aam en sonunda mutlaka el ile de 5-10 dakika yogurmalisiniz. Eger hamur kolayca icli kofte seklinde oyulabiliyorsa, hamurun kivami tam olmus demektir. Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar kopararak, yukaridaki fotografta goruldugu gibi oyuyoruz. Icine kiymali ic malzememizden koyup elimizde kapatiyoruz. Bu isleme ic malzemesi bitene kadar devam ediyoruz. Kalan hamuru nohut buyuklugunde yuvarliyoruz.



    Buyuk bir tencerede salcali suyumuzu hazirliyoruz. Aynen Lahana koftesinde oldugu gibi. Tek fark suyu kaynadiktan sonra nohutlari ilave ediyoruz. Daha sonra icli koftelerimizi yani analari ve yuvarlaklari yani kizlari ekliyoruz. Su kayandiktan sonra 3-4 dakika icinde kofteler pisiyor. Daha fazla kaynatmayin yoksa kofteler dagilabilir. Anali kizli kofteyi sicak ve sulu olarak servis ediyoruz. Afiyet olsun.

    Yine konuyu dagittim ama simdi toparliyorum. Bu guzel kofteler yazin imece usulu, annem, ben ve ablalarim tarafindan yapildi ve afiyetle yendi. Ama esas onemli ozelligi Parem icin hazirlanmis olmasi :) Parem de yazin geldiginde nasibini aldi. Icli kofteler, yanindaki yuvarlaklardan daha lezzetli oldugu ve midemizin de belli bir kapasitesi oldugu icin genellikle herkes anali kizli koftenin analarini yemeyi ister. 3 numarali ablacim da bu kisilerden biri. Ilk tabak bittiginde sofradan kalkip ikinci tabagini aldi ama sadece icli kofteden koymustu. Parem'e de sorduk daha ister misin diye. Cevap aynen su: ablanin aldiklarindan istiyorum 2 tane :))) O da kesfetti tabi olayi. Ya konuyu bagliycam derken nerelere gitti. Tamam simdi susuyorum ve annecimin dilinden tarifini veriyorum.


    Hamur Malzemeleri:

    1 kg koftelik bulgur
    1/2 kg yagsiz kiyma (en az 2-3 kere cekilmis olmali)
    1 yemek kasigi tuz
    5-6 bardak su

    Ic Malzemeleri:

    1/2 kg kuru sogan (4-5 adet)
    1/2 kg yagli kiyma
    125 gr margarin
    1 cay bardagi sivi yag
    Karabiber, tuz

    Tirit Malzemeleri:

    1 adet kuru sogan
    1 yemek kasigi salca
    1/2 su bardagi sivi yag
    1 su bardagi haslanmis nohut


    Oncelikle ic malzemesini hazirlamak icin soganlari yemeklik dogruyoruz, Margarin ve sivi yag ile soganlari pembelesene kadar kavuruyoruz. Daha sonra kiymayi ekleyip, kiyma tam pisene kadar kavurmaya devam ediyoruz. Ocaktan alip tuzunu ve karabiberini ilave ediyoruz. Ic malzemesinin soguk hatta donmus olmasi gerekli. O nedenle ic malzemesini onceden hazirlayip buzdolabinda donduruyoruz.





    Bulgur, tuz ve kiymayi karistirip azar azar su ilave ederek hamur hazirliyoruz. Hamuru yogurmasi en az 45 dakika kadar olmali cunku ancak bu sekilde bulgurlarin sisip kiyma ile butunlesmeleri saglaniyor. Eger robotunuz varsa malzemeleri biraz suyla karistirdiktan sonra robota alip azar azar su ilave ederek bir sure yogurabilirsiniz. Aam en sonunda mutlaka el ile de 5-10 dakika yogurmalisiniz. Eger hamur kolayca icli kofte seklinde oyulabiliyorsa, hamurun kivami tam olmus demektir. Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar kopararak, yukaridaki fotografta goruldugu gibi oyuyoruz. Icine kiymali ic malzememizden koyup elimizde kapatiyoruz. Bu isleme ic malzemesi bitene kadar devam ediyoruz. Kalan hamuru nohut buyuklugunde yuvarliyoruz.



    Buyuk bir tencerede salcali suyumuzu hazirliyoruz. Aynen Lahana koftesinde oldugu gibi. Tek fark suyu kaynadiktan sonra nohutlari ilave ediyoruz. Daha sonra icli koftelerimizi yani analari ve yuvarlaklari yani kizlari ekliyoruz. Su kayandiktan sonra 3-4 dakika icinde kofteler pisiyor. Daha fazla kaynatmayin yoksa kofteler dagilabilir. Anali kizli kofteyi sicak ve sulu olarak servis ediyoruz. Afiyet olsun.
     
  2. 3 Ekim 2008
    Konu Sahibi : kelebek07
  3. kelebek07

    kelebek07 fark var benimle senin ar Üye

    Katılım:
    23 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    250
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    kızlar ilk kez yazıyorum biliyorum biraz karışık olmuş :)
     
  4. 3 Ekim 2008
    Konu Sahibi : kelebek07
  5. Kuzey

    Kuzey Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2007
    Mesajlar:
    2.039
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    Evet bayaa dagilmis :))
    Merak etmeyin yardim eder arkadaslar
     
  6. 3 Ekim 2008
    Konu Sahibi : kelebek07
  7. cilekk

    cilekk Kücük adamIna asIk.. Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    6.905
    Beğenildi:
    16
    Ödül Puanları:
    146
    keske resimde ekleseydiniz,tadini biliyorum cok güzel olur.emeginize saglik.
     
  8. 3 Ekim 2008
    Konu Sahibi : kelebek07
  9. yabangxuxlxuxm

    yabangxuxlxuxm Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    9.744
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    146
    canım saol.bende malatyalıyım.analı kızlı köfte meşhurdur...herkesin yapmasını tavsiye ederim.tabi biraz zahmetli ama tadınada doyum olmaz..
     
  10. 3 Ekim 2008
    Konu Sahibi : kelebek07
  11. kelebek07

    kelebek07 fark var benimle senin ar Üye

    Katılım:
    23 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    250
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    resim de varda nasıl yollanacak bilmiyorum ki,
     
  12. 3 Ekim 2008
    Konu Sahibi : kelebek07
  13. prensesa

    prensesa eaeaea Üye

    Katılım:
    7 Nisan 2008
    Mesajlar:
    636
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    malatyalı olarak en sevdığim yemeklerdendir........cokacimcoook
     
  14. 3 Ekim 2008
    Konu Sahibi : kelebek07
  15. yabangxuxlxuxm

    yabangxuxlxuxm Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    9.744
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    146
  16. 3 Ekim 2008
    Konu Sahibi : kelebek07
  17. yabangxuxlxuxm

    yabangxuxlxuxm Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    9.744
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    146
  18. 3 Ekim 2008
    Konu Sahibi : kelebek07
  19. okypete

    okypete Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    28 Mart 2008
    Mesajlar:
    86.970
    Beğenildi:
    41.397
    Ödül Puanları:
    563
    ellerinize sağlık. çok güzel görünüyor.. hiç yemedim. ama çok lezzetli olduğu belli...yapılışı da bayağı zormuş...