Malatya usulü analı kızlı

Konusu 'Yöresel Yemekler II' forumundadır ve EU1 tarafından 4 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    4 Eylül 2009
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    Malzeme
    Miktar
    Gram
    Yapılışı


    Malatya Köftelik Bulgur 3 su bardağı
    480
    Bulgur geniş bir kaba alınır,üzerine 1/2 su bardağı sıcak su dökülerek kapak örtülür ve 20-25 dakika kadar bekletilir..Soğan soyulur,yıkanır ve ikisi küçük küçük doğranır.Kıyma ve soğan tencereye konur,orta ısılı ateşte et suyunu çekinceye kadar çevrilir.Margarin ilave edilerek iyice kavrulur.Bir yemek kaşığı biber salçası eklenip karıştırılır ve Biraz daha kavrulur.Karabiber ve kimyonun yarısı , 1/2 tatlı kaşığı tuz ilave edilerek karıştırılır ve soğumaya bırakılır.Nohut akşamdan 1 su bardağı su ile ıslatılır ve ertesi gün 1 su bardağı su ile basınçlı tencerede haşlanır.Yumuşatılan bulgur el ıslatılarak yoğrulur.Bir yemek kaşığı biber salçası,kimyon,karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenip yoğurmaya devam edilir.Daha sonra dövülmüş et ilave edilerek iyice yoğrulur(yoğurma işlemi yapılırken eller devamlı ıslatılır).Bir su bardağı un katılarak tekrar yoğrulur ve 10-15 dakika kadar dinlendirilir.Hamurun bir kısmı ceviz büyüklüğünde parçaya ayrılır.Her parça avuç arasında açılır,içine kıymalı içten gereği kadar konur ve kapatılarak yuvalanır.Kalan hamur ve fındık büyüklüğünde (içsiz) toplar yapılır.Kalan soğan rendelenir veya çok ince doğranır .3 yemek kaşığı yağ ile kavrulur,1 yemek kaşığı un ilave edilerek biraz çevrilir.Kalan salça konup karıştırılır ve et suyu eklenir.Kaynayınca önce küçük köfteler,tuz ve haşlanmış nohut atılır ve 5 dakika kaynatılır.daha sonra büyük köfteler atılır,limon suyu eklenir ve büyük köfteler üste çıkıncaya kadar pişirilir.

    Soğan 3 orta boy 210
    Koyun kıyması 1 1/4 su bardağı 250
    Margarin(erimiş) 2/3 su bardağı 130
    Biber Salçası 3 yemek kaşığı 30
    Karabiber 1 tatlı kaşığı 2
    Kimyon 2 tatlı kaşığı 4
    Tuz tatlı kaşığı 15
    Nohut 1/2 su bardağı 85
    Dana Eti(dövülmüş) 250
    Un 1 su bar + 1 yemek kaşığı 120
    Sıvı Yağ 3 yemek kaşığı 30
    Et suyu yada su 5 su bardağı 1000
    Limon suyu 4 yemek kaşığı 40
     
  2. 6 Ocak 2010
    Konu Sahibi : EU1
  3. kristaltane

    kristaltane işte ben Üye

    Katılım:
    23 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    1.921
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    of olsada yesek paylaşım için sağolun
     
  4. 16 Şubat 2010
    Konu Sahibi : EU1
  5. pamuksaten

    pamuksaten Aktif Üye Üye

    Katılım:
    22 Ocak 2010
    Mesajlar:
    162
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    elinize sağlık keşke becerebilsemde yapsamopuyorumnanaktan
     
  6. 30 Nisan 2010
    Konu Sahibi : EU1
  7. Pink7

    Pink7 ヅ 웃♥♥♥유 &#1 Üye

    Katılım:
    13 Mart 2010
    Mesajlar:
    2.075
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Elinize saglık
     
  8. 30 Nisan 2010
    Konu Sahibi : EU1
  9. tosti

    tosti Popüler Üye Üye

    Katılım:
    20 Mart 2010
    Mesajlar:
    6.160
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    ellerınıze sağlık bir malatyalı olarak gurur duydum:)
     
  10. 1 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : EU1
  11. VivaLaJuicy

    VivaLaJuicy :) Üye

    Katılım:
    20 Şubat 2010
    Mesajlar:
    32.346
    Beğenildi:
    2.256
    Ödül Puanları:
    238
    Keşke şimdi olsaydı da yeseydim. Sırf güzel yemekler yemek için doğuya doğru bir geziye çıkmak istiyorum.
     
  12. 22 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : EU1
  13. ayyil44

    ayyil44 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    18 Aralık 2009
    Mesajlar:
    676
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    malatyamın yemeği güzeldir eline sağlık
     
  14. 27 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : EU1
  15. tacsizprenses

    tacsizprenses Bir DiLeK TutTuMmm (: Üye

    Katılım:
    10 Kasım 2006
    Mesajlar:
    6.736
    Beğenildi:
    245
    Ödül Puanları:
    353
    Olsa da yesek özledim anacımla yapıyorduk şimdi tek başıma nerdeee =))
     
  16. 22 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : EU1
  17. yemektarifleri

    yemektarifleri chef Üye

    Katılım:
    22 Haziran 2010
    Mesajlar:
    135
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    Tarifini okurken ağzım sulandı mutlaka deniyeceğim...Çok Teşekkürler..
     
  18. 4 Şubat 2011
    Konu Sahibi : EU1
  19. asmin44

    asmin44 Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    7 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    448
    Beğenildi:
    60
    Ödül Puanları:
    113
    ensevdiğim yemektir analı kızlı heralde hergün yesem bıkmam:KK66: