Malatyanın Meshur Kagıt Kebabı (Resimli)

Konusu 'Kebaplar' forumundadır ve shequre tarafından 25 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    25 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : shequre
  1. shequre

    shequre Aktif Üye Üye

    Katılım:
    29 Haziran 2009
    Mesajlar:
    180
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    aslında degişik tarifi var. bu da benim yontemim ben de
    bunu internetten buldum.

    1-Temiz bir bez veya tülbent içerisine: 6-7 Adet tane
    karabiber, 1 Diş soyulmuş sarımsak, 1 Adet defne
    yaprağı ve 1 tutam biberiye koyuyoruz, ağızını
    bağlıoyruz.et pişerken kullanıcaz.
    2-bezelyeyi haşlıyoruz.
    3- havucu dograyıp 5 dk kızartıyorz. sonra da 5dk
    haşlıyoruz.
    4- patatesleri kuşbaşı doğruyoruz.
    5-domatesi kuşbaşı doğruyoruz.

    500 gr et
    1 Yemek K. Sıvı yağ
    1 Adet Soğan
    1 Tatlı Kaşığı Un
    1 Tatlı Kaşığı Tuz
    3.5 Su B. sıcak Su

    Sebzeler:
    1 Adet Havuç
    1 Adet Patates
    1 Adet Domates
    1 Yemek Kaşığı Sıvı
    Yağ
    1 Çay Bardağı Sıvı
    yağ
    1 Su Bardağı İç
    Bezelye
    1 Tatlı Kaşığı Kekik
    1 Tatlı kaşığı Tuz
    2.5 Su Bardağı
    Soğuk Su

    diğer malzemeler:
    Baharat Torbası
    5 Adet Ebat:37x30
    cm. Yağlı Kağıt

    önce eti hazırlıyoruz:
    Tencereye 1 Yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip
    ısıtıyoruz. Normal ısıda, küçük irilikte kuşbaşı
    doğranmış kuzu etinı ekliyoruz ve pembemsi bir
    renk alıncaya kadar kavuruyoruz. etleri bir kenara
    alıp. Açılan yere, yemeklik doğranmış soğanı
    ekliyoruz ve kavuruyoruz. onu da diğer tarafa
    ayırıyoruz ve tencerenin ortasına 1 Tatlı kaşığı un
    katıyoruz düşük ısı da kokusu çıkıncaya kadar
    kavuruyoruz. bu yoğunluk katıcak yemeğe. Üzerine
    3.5 Su bardağı kaynar su ve baharat torbasını
    koyuyoruz ve yüksek ısıda
    kaynatıyouruz.kaynadıktan sonra tencere kapağını
    kapatıp, en kısık ateşte pişiriyoruz. yalnız zaman
    önemli 80 dk pişmesi lazım. Etleri süzgeçten
    geçirip tenceredeki sosu ayırıyoruz. Baharat
    torbasına teşekkür edip onu cöpe gönderiyoruz:)))

    Kağıtın Hazırlanması:
    Yağlı kağıt veya pişirme kağıdı Ebat:37x30 cm.
    olarak rulo halinde piyasa da bulabilirsiniz. Mevcut
    malzemelerle 5 Adet kağıt kebabı hazırlandığı için 5
    Adet kağıt hazırlamamız gerekiyor. Rulo kağıttan
    37x30 cm. ölçüsünde 5 adet kağıt kesilecek.
    Kağıtın 37cm. ölçüsünden 12 cm. mesafe ile
    kıvrılarak diğer tarafa kapatılacak. aslında hediye
    paketler gibi kapatıyoruz. karşılıklı iki tarafı
    kapattığımızda üst üste gelicek. ve diğer yanlarıda 2
    üçgen şeklinde katlayarak aşağı kıvırıyoruz. bunun
    resimleri ekte var.

    iç malzemelerinin tamamını ayrı kaplara alıyoruz.
    Öncesinden katlanmış pişirme kağıtları tek olarak
    tezgah üzerine yayıp iç yüzeyleri sıvı yağ ile
    yağlıyoruz. Kağıdın orta yerine 2 Yemek kaşığı et,
    1 Yemek kaşığı bezelye, 1 Yemek kaşığı havuç, 1
    Yemek kaşığı patates, tuz, kekik serpip,ayırdığımız
    sostan 2 Yemek kaşığı koyuyoruz ve kağıt
    resimlerdeki gibi katlıyoruz sonra da yağlanmış fırın
    tepsisine diziyoruz.. Tepsi önceden 180 Dereceye
    ısıtılmış fırının orta rafına sürün. tahmini 15-20 dk
    içinde pişmiş olacak. dilerseniz eğer sos artmışsa
    servis esnasında sosu kebaplara ilave edin.
    evet baya yorucu ama denemeye değer bence,
    hele ramzanda misafirlerinize ziyafet çektirmek
    isteyenler için birebir.. afiyet olsun
     

    Ekli Dosyalar:

  2. 25 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : shequre
  3. shequre

    shequre Aktif Üye Üye

    Katılım:
    29 Haziran 2009
    Mesajlar:
    180
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
  4. 25 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : shequre
  5. alperen

    alperen Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2007
    Mesajlar:
    391
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    [​IMG]
    arkadasim da yapmisti aynisindan bu bir arkadasimin yaptigi,[​IMG]
    [​IMG]
    verdigin tarif de yapildi bunlar paylasimin icin tesekkurlerrrrrrrr......
     
  6. 25 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : shequre
  7. shequre

    shequre Aktif Üye Üye

    Katılım:
    29 Haziran 2009
    Mesajlar:
    180
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Evet canım. Super oluyo ama. Cok zengın duruyo.
     
  8. 26 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : shequre
  9. Mopsy

    Mopsy MİNİK KİVİM BÜYÜYORR:) Üye

    Katılım:
    18 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    8.317
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    ellerine sağlık kesin çok güzel olmuştur....ama çok teferruatlı değilmi bu ya...
    ben eti et sote gibi pişiriyorum bezelye patatez ve patlıcanda atıyorum sonra kağıtların içine 2şer kaşık koyup fırınlıyorum misss gibi çıkıyor hemencik...çok pratik benim yaptığım..hiç uğaştırmıyor ....
    ellerine sağlıkkk canımmm
     
  10. 26 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : shequre
  11. shequre

    shequre Aktif Üye Üye

    Katılım:
    29 Haziran 2009
    Mesajlar:
    180
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    o da bi yontem. valla ben zor seyleri sevdigim icin ugrasmayı seviyorum. ama senin yonteminde aklımda bulunsun.
     
  12. 27 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : shequre
  13. EU3

    EU3 Guest

    gecen ramazan favorı yemegımdı :) buyıldayapmayı planlıyorum Öle Çok zor bı tarıf deĞıl hem kolay hhemde gÖsterıŞtı bı yemek oluyor ılĞınÇ oluyor heme :))
     
  14. 27 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : shequre
  15. EU3

    EU3 Guest

    ben bezelye havuçve paptesı ayrı bıyerde haslıyorum sogan önceen pişirlmiş et ve patlıcanı bıde manatarda kullanıyorumben bunalrıda ayrı bıyerde sotelıyorum sonra hepsini karıştırıp baharatlıyorum
    zor bi tarif dedğiya
     
  16. 27 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : shequre
  17. sweet33

    sweet33 ruhsal dinlenmede Üye

    Katılım:
    13 Şubat 2009
    Mesajlar:
    1.257
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    Allahım biri malatyamı dedii hihoyyyt ellerine sağlık hemşeriminnn ya malatyanın nesi olsa yenir yaa Allahım esirgesin