Malez

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve moonserose tarafından 15 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    15 Nisan 2009
    Konu Sahibi : moonserose
  1. moonserose

    moonserose evli,mutlu,çok uykulu... Pro Üye

    Katılım:
    28 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.401
    Beğenildi:
    653
    Ödül Puanları:
    188
    trabzonda süt kabağı ve süt ile yapılan bir çeşit çorbadır,muhallebi yerinede tüketilebilir



    yarım süt kabağı
    2 kg süt
    4 çorba kaşığı şeker
    1 çay kaşığı tuz

    kabak soyulur temizlenir ve derin bir tencerede 2-3 su bardağı su ile iyice pişirilir.bizim orda yani trabzonda gudal(ağaçtan yapılmış el yapımı mikser) ile pişen kapak ezilir.zaten pişen kabak kendini salmıştır.yavaş yavaş 2 kg süt kapağa eklenir ve 15 dak pişmeye bırakılır.tuz ve şeker eklenip kabaklar iyice sütle birleşene kadar pişirilir ki 10 dak pişmesi yeterlidir. sıcak sıcak dumanı üstünde afiyetle içilir
     
  2. 15 Ocak 2010
    Konu Sahibi : moonserose
  3. sakardeniz

    sakardeniz işten çıkan ev hanımı Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.679
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    çok değişikmişş. eline sağlık
     
  4. 16 Ocak 2010
    Konu Sahibi : moonserose
  5. moonserose

    moonserose evli,mutlu,çok uykulu... Pro Üye

    Katılım:
    28 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.401
    Beğenildi:
    653
    Ödül Puanları:
    188
    doğu karadenize ait bir yemektir ve çok lezizdir.eskiden ninelerimiz özel misafirlerine yaparmış,herzaman yapılmazmış yani.denemenizi tavsiye ederim