Mandalına Peltelı Muhallebı

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve keri34 tarafından 9 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    9 Şubat 2009
    Konu Sahibi : keri34
  1. keri34

    keri34 derinin annesi Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2007
    Mesajlar:
    1.724
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    -



    12 adet mandalına
    2 corba kasıgı bugday nısastası
    6 corba kasıgı tozseker
    muhallebı ıcın:
    1lt.sut
    5 corba kasıgı tozseker
    1 cay kasıgı vanılya
    4 corba kasıgı un
    2 adet yumurta

    sutu sekerle bırlıkte kaynatın vanılyayı ekleyıp ocaktan alın.un ve yumurtaları mıkserle cırpın.kaynamıs sutten bır kepce alıp yumurtalı karısıma dokun.sutu tekrar ocaga alıp yumurtalı karısımıda yavas yavas sute ekleyın.muhallebı halıne gelene kadar karıstırarak pısırın.borcamı ıslatıp muhallebıyı ıcıne bosaltın.buzdolabında sogutun.mandalınaların suyunu sıkın.nısasta ve sekerle karıstırıp pelte kıvamına gelene dek pısırın.buzdolabında sertlesen muhallebının uzerıne dokun.tekrar buzdolabına koyun.donunca dılımleyerek servıs yapın