Mandalinali kek

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve nnurayy tarafından 18 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

    18 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : nnurayy
  1. nnurayy

    nnurayy annesinin bal-kaymagi Üye

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    2.588
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    cocuklar cok seviyor ama gunlerinizde misafirlerinizde bayilacak

    firin 170C isitilir kek soguduktan sonra sos yapilir

    kek icin:
    1su bardagi mandalina suyu
    4yumurta
    4fincan toz seker
    1paket k.tozu
    1paket vanilya
    1fincan sivi yag
    2yemek kasigi hind. cevizi
    limon kab.rendesi
    azar azar unu kek hamur kivamina gore ekleyin
    sosu:
    1,5 su bard sut
    1,5 yem.kasigi un
    5 yemek kasigi toz seker
    1 paket vanilya
    50gr sana yagi
    1yumurta sarisi
    kakao

    tum kek malzemesi karistirilip yaglanmis kek kalibina dokulur onceden isitilmis firinda kapagi acilmadan pisirilir.Firindan cikinca ilininca genis bir kek servis tepsisine cikarilir.bir sos tenceresinde sana eritilip un kavrulur sut seker vanilya kakao eklenip cirpma teliyle puruzsuz hale getirilen sos atesten alinir icine 1yumurta sarisi ilave edilip hizlica telle cirpilir bu sos kepce yardimiyla kekin uzerine dokulur.Afiyet olsun