Mandalinalı Yalancı Paykek

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve xxDerinxx tarafından 20 Şubat 2010 başlatılmıştır.

    20 Şubat 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  1. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    devletsah.com'dan alıntıdır...

    Ellerimizi yıkayalım...

    Tabanı için: 1 paket petibör bisküvi (175 gr)
    1/2 paket agar agar
    1 su bardağı su
    Kreması için: 3 adet yumurta
    1 su bardağı + 1 yemek kaşığı pudra şekeri (150 gram)
    3 yemek kaşığı margarin (90 gram)
    1 su bardağı mandalina suyu
    1 tutam tuz

    Agar agar ve suyu bir taşım kaynat.
    Bisküvileri ufalayıp agar agarla karıştır.
    Hamurlaşan bisküviyi servis tabağına yay.
    Mandalina suyunu bir cezvede 3-4 dakika kaynat.
    Bu arda yumurtaları tuz ile iyice çırpıp köpürt.
    İçine pudra şekerini ilave et.
    Şeker eridiğinde margarini ekle.
    Margarin karışınca yavaşça ılıklaşan mandalina suyunu kat.
    Sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişir.
    Bisküvi katının üstüne yay.
    Ilıklaşınca dolaba kaldırıp iyice soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
     
  2. 20 Şubat 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  3. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
  4. 20 Şubat 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  5. ikoncan85

    ikoncan85 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2009
    Mesajlar:
    2.073
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    148
    agar ne yahubilmiyorumkismile
     
  6. 22 Şubat 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  7. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Agar Agar diye birşey var ama ben de tam bilmiyorum ne olduğunu :)
     
  8. 22 Şubat 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  9. seydam

    seydam Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2009
    Mesajlar:
    4.009
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    Agar agar: Kıvam artırıcı,Kırmızı yosundan elde edililp, jelatine alternatif olarak kullaniliyor,bayanlar kaydirigubbakcemile5
     
  10. 23 Şubat 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  11. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Hah evet kıvam arttırıcı :) Teşekkürler...
     
  12. 4 Mart 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  13. shatterstar

    shatterstar Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Haziran 2009
    Mesajlar:
    270
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    108
    değişikmiş..