Mangal olayı

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve gerbera tarafından 2 Ağustos 2006 başlatılmıştır.

    2 Ağustos 2006
    Konu Sahibi : gerbera
  1. gerbera

    gerbera Derinle Hayat Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    88
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    276
    Mangalda pişirdiğiniz ete duman kokusunun ve tadının sinmemesi için, iyice yıkadığınız bir elma ya da bir parça limonun kabuğunu ateşe atın. Ateşe atacağınız birkaç sap biberiye de ete farklı tat katabilir. Ama bu tadın ve kokunun çok baskın olmaması için biberiyenin etin pişirme süresinin sonuna doğru ateşe atılması gerekir. Mangal yaparken etten akan yağlar, kor halindeki kömür parçalarının üstüne düştüğünde alevlenmeye sebep olur. Bu da eti yakar. Ama ateşi söndürmeyecek miktarda suyu elinizle ateşin üzerine serperseniz, alevler dinecektir. İster fırında olsun ister mangalda, ızgara yiyeceklerin tadı bir başka olur. Ama fırın ızgarasında pişirilen etlerin yağlarını tepsiden temizlemek de zordur. Bu işin de altından kalkabilmek için fırın tepsisine bir miktar su doldurmanız yeterli. Yağlar soğuduğunda suyun yüzünde toplanacak ve tepsinin kolay temizlenmesini sağlayacaktır.
     
  2. 16 Ağustos 2006
    Konu Sahibi : gerbera
  3. EU2

    EU2 Guest

    Ellerine Sağlik Cnm önerilerin Için Tşk Izgara Lezzetine Doyum Olmaz
     
  4. 28 Ekim 2011
    Konu Sahibi : gerbera
  5. nihal_88

    nihal_88 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2011
    Mesajlar:
    16
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    ............................................