Mango Tatlısı

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 22 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    22 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Mangoları, mango ve ananas suyuyla birlikte blendar a koyun. Püre haline getirip, büyük bir kaseye aktarın.
    Her ananas halkasını 6 ya bölüp üzümlerle birlikte mango püresine ekleylin. Üzerini kapatıp 30 dak. buzdolabında tutun.
    Karışımı 4-6 küçük kaseye koyup soğuk servis yapın.
    HAZIRLAMA: Mangoları aşağıdaki gibi hazırlayın: 1. Keskin bir bıçakla herbiri merkezden 1 cm ötede iki kesik yapın, böylece mangoyu üçe bölün. Orta kısımda büyükçekirdeği olacak. 2. Bir çay kaşığı kullanarak iki kenar kısımların içlerini açıp çıkartın. Çıkan sularını ayırıp meyveye ekleyin. Orta kısımdan kabuğu soyup çekirdiğini ayırıp kesin.
    ALTERNATİF: Taze mango bulamıyorsanız, yaklaşık 1 kg ağırlığında konserve mango dilimi kullanın.