Mantar Böreği

Konusu 'Börekler' forumundadır ve Elif tarafından 12 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    12 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.627
    Beğenildi:
    5.161
    Ödül Puanları:
    438
    Tarif papatya16 üyemize ait olup eski yemek tariflerinden bu formata taşınmışdır



    YARIM KİLO MANTAR
    BİR ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
    BİR TANE SOĞAN
    TUZVE KARABİBER
    KREMASI İÇİN:2 YUMURTA
    2 SU BARDAĞI SÜT
    YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞ
    5 AD YUFKA

    :ilk önce mantarlar sotelik doğranır sonra soğanlar ince ince doğranır ve 1 çay bard.yağ ile suyunu çekene kadar kavrulur tuzu ve k.biberi ilave edilir.daha sonra kreması hazırlanır derin bir kapta.tepsi yağlanır ve bir yufka yayılır kenarları dışarıya sarkıtılır.sonra kremadan sürülür bir fırça yardımı ile 2.yufka içine serilir ama kenarları içine konacak ve yine krema sürülür ve 3.yufka içinde aynı işlem yapılır.sonra kavurduğumuz mantarları arasına ilave ederiz.bu sefer 4.ve 5.yufkalar içinde aynı işlem yapılır ve en sonunda kenarda sarkan yufkalarıda katlarız e kalan harcın tamamını üstüne sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dk.pişirilir