Mantar Kurabiye

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve Sky tarafından 7 Eylül 2008 başlatılmıştır.

    7 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Sky
  1. Sky

    Sky Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    33
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Denenmiş bir tariftir arkadaslar kötü olma ihtimali yok :))



    Malzeme
    - 1 paket Sana yağı (250 gr) (oda sıcaklığında)
    - 2 yumurta (Oda sıcaklığında)
    - 2 paket mısır nişastası (400 gr) -Bugday nişastası da kullanılabilir-
    - 1 su bardağından 2 parmak az toz şeker (140 gr)
    - 1 paket kabartma tozu
    - 200 gr un (2 su bardağından 2 parmak az)
    - 2 tepeleme yemek kaşığı kakao- 1 adet boş soda şişesi (cam)

    Hazırlanışı
    Fırınınızı 175°C'ye ısıtın. Fırın tepsisini yağlayın.Oldukça geniş bir kaba oda sıcaklığındaki Sana yağını, yumurtayı ve şekeri koyun. Elinizle karışımı beyazlayıp krem haline gelen kadar karıştırın (Mikserin orta hızıyla da beyazlatma işlemini yapabilirsiniz).Nişastayı ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyerek karışıma ilave edin. Hamur elinizi bırakana kadar yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin.Hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın ve elinizle yuvarlayarak top haline getirin. Yağlanmış fırın tepsisine üç parmak aralıklarla yerleştirin.Bir kahve fincanına kakaoyu koyun. Temiz ve kuru soda şişesinin ağız kısmını kakaoya batırın, biraz silkeleyin. Şişenin kakaoladığınız ağzını, yuvarlak hamurun tam ortasına hafifçe bastırın ve çekin. Hamur mantar şeklini alacaktır. Şişeyi çok bastırırsanız hamurun kenarları çatlayabilir. Bütün kurabiyeleri bu şekilde hazırlayın.Önceden ısıttığınız fırında 30-35 dakika pişirin.
     
    Son düzenleme: 7 Eylül 2008