Mantar Pişirmenin Bir Püf Noktası Var mı

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve cnn54 tarafından 10 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    10 Aralık 2009
    Konu Sahibi : cnn54
  1. cnn54

    cnn54 Özlemimsin... Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2009
    Mesajlar:
    531
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Ya arkadaşlar bu mantarı bi türlü yapamıyom o kadar pişiriyom o kadar pişiriyom ama sanki lastik gibi oluo gıcır gıcır ııyy sinir oluyom yok mu bunun bi püf noktası bişeyi
     
  2. 10 Aralık 2009
    Konu Sahibi : cnn54
  3. cicikom

    cicikom Guest

    ...............
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 15 Nisan 2010
  4. 25 Aralık 2009
    Konu Sahibi : cnn54
  5. vera.

    vera. müzmin çaylak Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2009
    Mesajlar:
    32
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    76
    Mantarın kararmaması için yıkamak yerine silmek gerekiyor. yıkarsan da üzerine limon sıkmakta kararmasını önlüyor. Pişirmedeki püf nokta ise harlı ateşte suyunu salmasına izin vermeden pişirmek. beyaz ve diri mantar böyle yapılıyor, en azından ben böyle biliyorum. son olarak ta bol soğan kullanmak daha lezzetli yapıyor.
     
  6. 28 Aralık 2009
    Konu Sahibi : cnn54
  7. cnn54

    cnn54 Özlemimsin... Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2009
    Mesajlar:
    531
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Teşekkür ederim aslında pek sevmiyorum mantarı ama görünce canım çekio yapıyorum yenmio kaydirigubbakcemile3 bide bunu deniycem
     
  8. 24 Eylül 2010
    Konu Sahibi : cnn54
  9. kelebeklikuzu

    kelebeklikuzu SANA EMANETİZ RABBİM... Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    1.233
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    ben mantarın kabuklarını soyup limonlu suda bekletiyorum. sonra fırına atıyorum suyunu salıyor güzelce zaten. pişincede içine mantarı koydunmu yemede yanında yat
     
  10. 27 Eylül 2010
    Konu Sahibi : cnn54
  11. evinrusya

    evinrusya :-) Pro Üye

    Katılım:
    29 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    43
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    pişirirken tuz eklememek gerekiyor.