Mantar Sote

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve EflatunSu tarafından 28 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    28 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EflatunSu
  1. EflatunSu

    EflatunSu Aktif Üye Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    532
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Et sevmeyen yemeyenler için protein içeren bir tarif.

    Mantarların kabukları soyulup yıkanır.Ufak ufak doğranır.Soğan ince kıyılır.Domateslerin kabukları soyulup küçük doğranır.

    500 gr mantar
    2 domates
    3 sivribiber
    1 soğan
    Sıvıyağ
    tuz-karabiber

    Soğan ve biberler sıvıyağda kavurulur.Mantarlar eklenir.Suyunu salıp çekince domates,tuz ve karabiber eklenir.8-10 dakika kısık ateşte pişirilir.
     
  2. 15 Aralık 2009
    Konu Sahibi : EflatunSu
  3. dove

    dove Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    27 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    3.314
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    ellerine sağlık, tam aradığım şey işte buydu. mantarların kabuklarını nasıl soyuyoruz ki :KK43:((
     
  4. 20 Ekim 2010
    Konu Sahibi : EflatunSu
  5. Ecisss

    Ecisss Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Haziran 2010
    Mesajlar:
    376
    Beğenildi:
    60
    Ödül Puanları:
    108
    Tatlım mantarların kabuklarını başının altındaki oyuktan yukarıya tepesine doğru tek kat zar gibi çekerek soyuyoruz. bende bilmiyordum hatta birkaç sefer öyle yapmıştım yemekleri yemiştik ama sonra duyupta öğrenince kesinlikle fark ediyor temiz temiz yemek, ve altından taptaze derisi çıkıyor böyle bembeyaz. Denemeni tavsiye ederim. Tarif de kolay pratik görünüyor teşekkürler
     
  6. 29 Ekim 2010
    Konu Sahibi : EflatunSu
  7. rosaland

    rosaland Popüler Üye Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2009
    Mesajlar:
    299
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    106
    güzel tarif teşekkürler