Mantarlı, Baharatlı Tavuk Sote

Konusu 'Tavuk Yemekleri' forumundadır ve Lachesis tarafından 14 Ocak 2010 başlatılmıştır.

    14 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Lachesis
  1. Lachesis

    Lachesis Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2009
    Mesajlar:
    7.900
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    Mantar ve tavuk sevenlere, çok kolay ve çok lezzetli bir tarif

    Mantarları iyice yıkayıp ince ince kıyıp hazırlıyoruz.
    Soğanları da yemeklik doğruyoruz.

    1 büyük kuru soğan
    yarım kilo kuşbaşı doğranmış tavuk eti
    1 kilo mantar
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
    1 çay kaşığı kara biber
    1 çay kaşığı tuz

    Soğanımızı genişçe teflon tavaya alarak sıvı yağda soteliyoruz, daha sonra mantarlarımızı içine atıp kısa bir süre kavuruyoruz. Daha sonra tavukları, kırmızı pul biberimizi, karabiberimizi ve tuzumu da ekleyip hepsini birlikte harmanlayıp yüksek ateşte tavuklar beyazlaşana, mantarlar sularını salana kadar kavuruyoruz. Daha sonra ocağımızın altını kısıp, tavamızı kapatıyoruz ve mantarlar suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

    Yemeğimiz hafif acılıdır, acı yiyemeyenler pul biber oranını azaltabilirler.
     
    Son düzenleme: 14 Ocak 2010