Mantarli Besemel Soslu Krep Bohca-Resimli

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve gullerdiyari tarafından 18 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    18 Eylül 2009
    Konu Sahibi : gullerdiyari
  1. gullerdiyari

    gullerdiyari hayat beni nden yoruyosun Pro Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    3.334
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    Bu bohcalari ben cok SIk yapiyorum severek yiyoruz misafir icinde $Ik bir sunum umarim begenirsiniz arkadaslar.
    krepleri daha fazla yada daha az istege göre yapabilirsiniz.

    malzemelirimizi hazirlayalim.
    firinimizi 180 dereceye acalim.

    krep icin:
    3 su bardagi süt
    6 kasik dolusu un
    3 yumurta
    yarim cay kasigi kabartma tozu.
    ic harci icin:
    sivi yag
    1 büyük sogan
    arzuya göre renkli biberler
    500 gr konserve mantar
    tuz, nane
    besemel sosu icin:
    sivi yag
    2 bardak süt
    3 yemek kasigi un
    tuz
    kasar peyniri
    baglamada kullanmak icin pirasa.

    öncelikle kreplerimiz icin bir kabin icinde 3 yumurtayi 3 su bardagi sütle cirpalim unumuzu ve kabartma tozumuzuda ilave ederek sivi bir hamur elde edelim. bir tavada kreplerimizi pisirelim
    kreplerimiz bir kenarda beklerken tavaya sivi yag koyup sogan ve birleri ince ince kiyip soteleyelim ardindan mantarlarida ekleyerek biraz pisirelim tuz nane ekleyip ocagi kapatalim.
    ve besemel sosuna gecelim bir tencereye sivi yagin icine 3 yemek kasigi unu koyup karistirarak biraz kavuralim un kendini salmaya baslayinca sütümüzüde ilave edelim tuz ekleyip besemel sosu kivamina gelince ocagi kapatalim.
    bir tencereye kaynar su koyup pirasanin yesil tarafindan bag yapmak icin ince ince uzunlamasina keselim suyun icinde birkac dakika kaynatalim.
    hazirladigimiz kreplerin icine önce mantarli harci ardindan besemel sosunu birazda kasar peyniri koyup pirasalarla kurdele seklinde baglayalim yagli kagit koydugumuz tepsiye siralayalim 15 dakika firinda bekletip firindan cikaralim pisirme süresini firininiza görede ayarlaya bilirsiniz cok fazla kalmasin.
    servise hazir. afiyet olsun arkadaslar umarim begenirsiniz.
     
  2. 18 Eylül 2009
    Konu Sahibi : gullerdiyari
  3. gullerdiyari

    gullerdiyari hayat beni nden yoruyosun Pro Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    3.334
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    afiyet olsun arkadaslar umarim begenirsinizopuyorumnanaktan
     
  4. 18 Eylül 2009
    Konu Sahibi : gullerdiyari
  5. bahar82

    bahar82 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Ocak 2008
    Mesajlar:
    405
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    ne guzel gorunuyorlar ellerine saglik canim
     
  6. 18 Eylül 2009
    Konu Sahibi : gullerdiyari
  7. BER

    BER Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2009
    Mesajlar:
    330
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    yine döktürmüşsün ablacım ya dün etimek tatlısı yaptım senin tariften benim için oktay usta bir sen iki valla bi tarif bakacağım zaman sende varmı diyede bakıorum bohçalar harika gözüküyo bunuda denicem
     
  8. 18 Eylül 2009
    Konu Sahibi : gullerdiyari
  9. gullerdiyari

    gullerdiyari hayat beni nden yoruyosun Pro Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    3.334
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    cok tesekkür ederim canimopuyorumnanaktan
     
  10. 18 Eylül 2009
    Konu Sahibi : gullerdiyari
  11. gullerdiyari

    gullerdiyari hayat beni nden yoruyosun Pro Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    3.334
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    canim ne güzel bir yorum bu böyle beni cok mutlu ettin:kedi:Şeniz
    umarim deneyincede begenirsinyerimseniben
    bu güzel icten yorumun icin cok tesekkür ederim canimopuyorumnanaktana.s.
     
  12. 18 Eylül 2009
    Konu Sahibi : gullerdiyari
  13. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    ellerine sglik canim harika gorunuyo
    bende bunun biraz tersini yaprim
    icine malzemeyi koyup katlatip uzerine besamel sos onun uzerine kasar koyarim ,tabi seninkinin gorunusu daha guzel duruyo
     
  14. 18 Eylül 2009
    Konu Sahibi : gullerdiyari
  15. gullerdiyari

    gullerdiyari hayat beni nden yoruyosun Pro Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    3.334
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    begenmene sevindim canimŞeniz
    evet onu bazen bende yapiyorum onun tadida bi ayri olurkaydirigubbakcemile5
    cok tesekkür ederim canimopuyorumnanaktana.s.
     
  16. 18 Eylül 2009
    Konu Sahibi : gullerdiyari
  17. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    cokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook
    neka krep sever bi aileyiz böyle ya
    yine yapmissin yapicagini yengosum
    cok lezzetli görünüyo
    sunumuda harika
    bende bugün krepli sebseli pirinc pilavi yaptim eklicem insallah
    ellerine saglik
    mutlaka denicem emin ol
    cokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook
     
  18. 18 Eylül 2009
    Konu Sahibi : gullerdiyari
  19. gullerdiyari

    gullerdiyari hayat beni nden yoruyosun Pro Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    3.334
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    Evet canim aynenkaydirigubbakcemile5
    kahvaltidada icine peynir sarak cok lezzeti olurcokacimcoook
    sen bugün gene neler döktürdün baken ekle cabuk bakayimyerimseniben
    bu güzel yorumun icin cok tesekkür ederim canimopuyorumnanaktan:asigim: