Mantarlı bonfile

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 25 Mart 2009 başlatılmıştır.

    25 Mart 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    1 kg sığır bonfile
    2-3 yemek kaşığı bitkisel sıvı yağ
    Tuz-biber
    Garnitürü:
    400 gr mantar
    2 orta boy soğan 1 çay bardağı şarap
    1 çay bardağı et suyu
    3 orta boy domates

    Bonfileyi , bonfile madlende olduğu gibi hazırlayıp pişirdikten sonra servis tabağın alın.
    Bir tavada tereyağını eritin; içine kıyılmış soğan ve mantarları katın. 10 dakika kadar, ara sıra karıştırarak sote yapın. Şarap, et suyu ve biraz tuz koyup kısık ateşte 10 dk kaynatın.
    Servis yaparken mantarlı sosu etlerin üzerine dökün ve yanına da ızgarada pişirilmiş domatesleri koyun
    lezzetcenneti.com
     
    Son düzenleme: 26 Mart 2011