Mantarlı Körili Tavuk

Konusu 'Tavuk Yemekleri' forumundadır ve aresim tarafından 8 Ekim 2009 başlatılmıştır.

    8 Ekim 2009
    Konu Sahibi : aresim
  1. aresim

    aresim prensesim ben ! Üye

    Katılım:
    23 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    363
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    tavuk ve mantar sevenlere leziz bir yemek misafirinize hazırlayabileceginiz bir tarif..

    mantarları soyup limonlu suda bekletin.daha sonra soteleme asamasında mantarları ince ince ,soganları ve sarımsakları küp küp dograyın

    500 gr mantar
    1 tavuk göğsü
    1 soğan
    3 diş sarımsak
    1su bardağı krema
    1 çay kaşığı köri
    sıvıyağ
    tuz
    karabiber

    mantarları soğanları ve sarımsakları soteleyin biraz kavrulunca küp doğranmış tavuk göğsünü de ekliyerek kavurmaya devam edin. suyunu önce salıp daha sonra kıvamı koyulasmaya başlıyacak. kıvamı koyulaşmaya başlayınca üzerine köriyi ekleyin. ocaktan hemen lmdan önce kremayı ekleyip karıştırın.