Mantarlı Pilav-Resimli

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve nevbahar tarafından 29 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : nevbahar
  1. nevbahar

    nevbahar Herkes Olmuş Sahtekar Pro Üye

    Katılım:
    25 Nisan 2007
    Mesajlar:
    3.936
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]



    2 su bardağı pirinç
    4 su bardağı tavuk suyu
    2 tatlı kaşığı tereyağı
    1 çay kaşığı tuz
    Garnitür için;
    2 su bardağı kültür mantarı
    2 adet kuru soğan
    1 yemek kaşığı zeytinyağı
    4 diş sarımsak
    1 çay kaşığı tuz

    Pirinci ılık tuzlu suda 20dakika bekletip süzün.
    Bir tencerede tavuk suyunu içine tuzunu katarak kaynatın.
    Ayrı bir tencerede tereyağını eritip, pirinci ekleyin ve tahta kaşıkla hafifçe karıştırarak pirinci kavurun. Kaynayan tavuk suyundan ekleyip, tencerenin kapağını kapatın.
    Kısık ateşte (pilav ayarı) üzeri göz göz oluncaya dek pişirin.
    Ayrı bir tavada küp küp doğradığınız kuru soğanı ve sarmısakları zeytinyağında kavurun.
    Mantarları 5 dakika tavayı sallayarak kavurmaya devam edin. Tuzunu ekleyip, ateşten alın.
    Pilavın yanında garnitür olarak servis yapın.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 17 Ocak 2009