Mantarlı Tavuk Kebabı

Konusu 'Kebaplar' forumundadır ve Elif tarafından 17 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    17 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.627
    Beğenildi:
    5.161
    Ödül Puanları:
    438
    Tavaya sıvıyağı ve tereyağını alıp, kızdırın.
    Tavuk parçalarını tavaya aktarıp yarı yarıya pişene dek arada bir karıştırarak soteleyin.
    Delikli kepçe ile tavuk parçalarını tavadan alın.
    Soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp aynı yağın içinde pembeleştirin.
    Domateslerin kabuklarını soyup tavla zarı iriliğinde doğrayın.
    Tuz, karabiber, kekik ve defne yapraklarını ekleyin.
    Tavuk parçalarını ekleyip, malzemelerin üzerini hafifçe aşacak kadar su ekleyin.
    Kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak pişirin.
    Mantarları boyuna dilimler halinde kesin.
    Limonlu suda mantarları haşlayın.
    Mantarları delikli kepçe ile tencereden çıkartın.
    Tavuklu karışıma ilave ederek 5 dakika daha pişirin.
    Sıcak olarak servis yapın.
    Konuyu düzenle/Sil