Mantarlı Tavuk Sote

Konusu 'Tavuk Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 26 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    26 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    Tavuk etini kuş başı doğrayın ve zeytinyağı ile teflon tavaya aktarıp karıştırarak 4-5 dakika kadar kavurun. İnce ince doğradığınız kuru ve yeşil soğanı ekleyip tahta kaşıkla karıştırmaya devam ederek 5 dakika daha kavurun. İnce halkalar halinde doğradığınız sivri biber, dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiberi de ilave edip bir kez daha karıştırın.
    Diğer taraftan; mantarları yıkayıp süzdükten sonra iri iri doğrayın. Tavadaki tavuk etinin üzerine aktarıp 7-8 dakika daha kavurun. Son olarak; kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesi de ilave edip hiç su koymadan, kısık ateşte 4-5 dakika daha pişirin. Yemeğiniz hazır :)
    Ocaktan alıp servise sunun. Dilerseniz patater püresiyle de servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun..
     
  2. 27 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. FeArLeS_gRiL

    FeArLeS_gRiL Popüler Üye Üye

    Katılım:
    8 Eylül 2007
    Mesajlar:
    651
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    108
    canım cekti ya cok acıkTım:)