Mantı çorbası (Kulaklı)

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve yesilim tarafından 6 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    6 Haziran 2008
    Konu Sahibi : yesilim
  1. yesilim

    yesilim Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    25 Kasım 2006
    Mesajlar:
    9.033
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    Antalya ve yörelerine ait yemek çeşidi

    Nohutlar önceden haşlanıp hazırlansın

    mantı,et veya tavuk suyu
    et veya tavuk sotelik,sarmısak,nane,
    toz kırmızı biber,domates,salça,tuz,tere yağı

    Antalyalıların kulaklı çorbası
    Benim damak tadıma göre hazırlanışı:
    Geniş tencerede soğanları yağda pembeleşinceye kadar kavurun
    Nane,bol salça,birkaç domates rendesi,bol dövülmüş sarmisak, kavurdukça et suyu (veye sadece su) ilâve ederek suyu çoğaltin.
    önceden haşladiğiniz et veya tavuk etinide tencereye Atın.
    Önceden haşladiğiniz 1-2 avuç nohutu,kaynayan bol suya mantılarla ilâve edin
    Pişince tabaklariniza serviste Yağ, kırmızı biber,nane kavurun ,mantı çorbasının üzerine dökün.
    Bazı arkadaşlarım bunu etsiz pişiriyor.
    Afiyet Olsun.
     
    Son düzenleme: 6 Haziran 2008
  2. 5 Ekim 2010
    Konu Sahibi : yesilim
  3. haydibismillah

    haydibismillah Aktif Üye Üye

    Katılım:
    21 Mart 2009
    Mesajlar:
    121
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Süheyla Ablamda yemiştim bir kez. Güzel bir lezzet.