Mantı(kayseri usuLü)

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve EU1 tarafından 7 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    7 Haziran 2008
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    rondodan soganları gecirdikten sonra suyu nu sıkın..

    Hamuru yoğuracağınız kabın içerisine sıcak suyu koyup, yumurtaları ekleyin ve iyice karıştırın. Tuz ekleyin. Alabildiğince unu azar azar ilave ederek yoğurun. Hamuru bezeler halinde parçalara bölün. Üzerine buzdolabı poşeti yada bir bez örterek en az 30 dk dinlenmeye bırakın.
    Bu arada içini hazırlayın: Kıymanın içerisine soğanı ince olarak rendeleyin. Kimyon, karabiber, tuz ekleyin.

    Hamuru için;
    1 su bardağı sıcak su
    2 yumurta
    tuz
    aldığı kadar un

    İçi için;
    300 gram kıyma
    1 soğan
    kimyon
    karabiber
    tuz

    Sosu için;
    1/2 çay bardağı zeytinyağı
    2 domates
    1 yemek kaşığı salça
    1 soğan
    1-2 yemek kaşığı tereyağı
    karabiber
    pulbiber
    kimyon
    tuz
    +
    yoğurt
    sarımsak

    Bezelerin her birini bolca un serpilmiş tezgah üzerinde, oklava yada merdane ile hazır yufkadan daha kalın olacak şekilde açın. Hamurun rahat açılması için, üzerine sık sık az miktarda un serpiştirin. Enine ve boyuna iki parmak kalınlığında kareler kesin. Bunların ortasına kıyma harcından fındık büyüklüğünde parçalar koyun ve kapatın. Kaynamış suya biraz tuz attıktan sonra mantıları bu suda haşlayın.

    Zeytinyağını bir tavaya dökün. Rendelenmiş soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin. Rendelenmiş domatesi ekleyip iyice pişirin. Karabiber, pulbiber, kimyon, tuz ekleyin. Sosa tereyağı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın.

    İyice yumuşamış olan mantıları kevgir yardımıyla tabağa alın. Üzerine her yerine gelecek şekilde sarımsaklı yoğurt dökün. En üste domatesli sostan gezdirip kuru nane dökün.