Mantı

Konusu 'Makarnalar' forumundadır ve Elif tarafından 25 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.617
    Beğenildi:
    5.145
    Ödül Puanları:
    438
    Un elenir, ortasına 1 yumurta, tuz ve su ilavesiyle sert
    bir hamur yoğrulur. Özleştirilip üzeri kapalı olarak dinlendirilir.
    Hamur iki parçaya ayrılıp oklava ile 2 mm inceliğinde açılır. İki parmak genişliğinde karelere kesilir.
    Parçaların ortasına kıymalı iç konup üçgen şeklinde kapatılıp sıkıca bastırılır.
    Hafif yağlanmış tepsiye dizilip üzerlerine yağ sürülür. Fırında hafif pembe kızartılır.
    Üzerine 6- 7 bardak sıcak et suyu veya su konup tepsi çevrilerek pişirilir.
    Tabağa alınıp sarımsaklı yoğurt dökülür, sonra da kırmızı biberli yağ gezdirilir.
    Not: Mantı fırında kızartılmadan, kaynar suda haşlanarak da yapılabilir.