Mardin Dolması (karışık)

Konusu 'Dolmalar' forumundadır ve titanik tarafından 20 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    20 Eylül 2009
    Konu Sahibi : titanik
  1. titanik

    titanik Aktif Üye Üye

    Katılım:
    2 Ekim 2008
    Mesajlar:
    253
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    karışık sebze ve yapraktan yapacagımız dolma.

    patlıcan,biber kabaklar içleri oyulur.yaprak ister asma ister pazı onlar yıkanır.malzemeler dogranır ve sarma işlamine başlanır.

    yarım kg yaglı parça et 1 kg parlıcan 1kg kabak 200 g d.biber 4 domates 1bag maydonoz 4 diş sarmısak bir kase pirinç salça,sıvıyag,tuz summak

    eti kuşbaşı dograyıp,önceden dogranmış domates, biber, maydonoz sarmısak ve pirinçle karıştırıyoruz.içine piriç yağ tuz ve summak ekşiside kattıgımız harcı hazırlıyoruz.önce patlıcan kabak biber doldurup üste de yaprak sarıyoruz.daha sonra bildik üsülde pişiriyoruz.afiyet olsun.(et mutlaka parça olmalı.baharat konmaz)
     
  2. 24 Eylül 2009
    Konu Sahibi : titanik
  3. nurbotam

    nurbotam Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Eylül 2007
    Mesajlar:
    102
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    bu dolmadan daha önce yemiştim ve çok güzel oluyor birsey sorucam sumak toz mu yoksa çekirdek mi birde çekirdek sumaksa içinemi katıcaz suyunamı bunu merak ettim
     
  4. 28 Eylül 2009
    Konu Sahibi : titanik
  5. zehraalimansur

    zehraalimansur herşeyin hayırlısı olsun Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2009
    Mesajlar:
    1.377
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    sumak toz, eksi bir tadı var ve rengi kırmızı .bn bayılırım mantıya,lahana sarması beyaz lahana ck gzel gdyr
     
  6. 28 Eylül 2009
    Konu Sahibi : titanik
  7. titanik

    titanik Aktif Üye Üye

    Katılım:
    2 Ekim 2008
    Mesajlar:
    253
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    toz sumak ise içine tane sumak ise bir avuç sumaga 2 bardak su koy kaynat.suyu dolmanın üstüne süzerek dökün canım.